GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόρια: Ελεύθεροι υπό όρους οι τέσσερις ανήλικοι Πακιστανοί βιαστές

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν οι τέσσερις ανήλικοι Πακιστανοί, που κατηγορούνται για το βιασμό 16χρονου ομοεθνή τους τα ...


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν οι τέσσερις ανήλικοι Πακιστανοί, που κατηγορούνται για το βιασμό 16χρονου ομοεθνή τους τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην πτέρυγα ασυνόδευτων και ανήλικων προσφύγων στο Χοτ Σποτ της Μόριας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες ενήργησαν από κοινού και τον απειλούσαν με σιδερένιους λοστούς, ενώ άσκησαν σωματική βία σε βάρος του ομοεθνή τους, και επιπλέον κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνά τους, τις πράξεις τους. Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου.

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή, σύμφωνα με το τοπικό site emprosnet.gr, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν οι δράστες να μην προφυλακιστούν, αλλά να απαγορευτεί η έξοδός τους από τη χώρα, να απαγορευτεί η διαμονή τους στο Χοτ Σποτ της Μόριας, καθώς και η συναναστροφή τους με το θύμα αλλά και άλλους ανήλικους πρόσφυγες και να βρίσκονται υπό συνεχή αστυνομική παρακολούθηση. 

Η Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, μετέφερε τους 4 Πακιστανούς σε άλλη δομή εκτός του χώρου κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων, όπου θα παραμείνουν ώσπου να οριστεί η δίκη.

Ακόμη, στους 17χρονους βιαστές επιβλήθηκε απαγόρευση συναναστροφής τους με ανήλικους πρόσφυγες,και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Πάντως, σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι κατηγορούμενοι αρνούνται οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ ζήτησαν να τους ελέγξουν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σε ξεχωριστό ξενώνα ανηλίκων Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, εκτός Μόριας, φιλοξενείται και το θύμα, ο 16χρονος Πακιστανός, ο οποίος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου.  

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την προηγούμενη Κυριακή από άντρες της Ασφάλειας. Έξι περίπου ώρες διήρκησε η απολογία τους, παρουσία διερμηνέα ενώ τέσσερις συνήγοροι υπεράσπισης ορίστηκαν αυτεπάγγελτα, αφού κανένας δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης δεν ήθελε να αναλάβει την υπόθεση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση