GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβραμόπουλος: Η προσφυγική κρίση δοκιμάζει την Ευρώπη, όχι η οικονομική

"Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε που θέλουμε να πάμε την Ευρώπη, η οποία κατά τη γνώμη του, πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς και τις διαδ...


"Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε που θέλουμε να πάμε την Ευρώπη, η οποία κατά τη γνώμη του, πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς και τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί πολιτικά. Τελικά, δεν είναι η οικονομική κρίση που θέτει σήμερα σε αμφισβήτηση και δοκιμάζει την Ευρώπη, αλλά η προσφυγική κρίση, γιατί έχει να κάνει με τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες κτίστηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα", δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο "Βήμα FM".
Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Συνοριοακτοφυλακή ανέφερε ότι δεν αποτελεί ακριβώς μετονομασία της FRONTEX, αλλά κάτι περισσότερο. "Τώρα έχουμε να κάνουμε με έναν καινούργιο οργανισμό, ο οποίος θα μπορεί να παρεμβαίνει πάντοτε με αίτημα του κάθε κράτους. Ακούστηκαν πολλά, ό,τι θίγεται η εθνική κυριαρχία κτλ. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή Συνοριοακτοφυλακή είναι αποτέλεσμα συναίνεσης, διαλόγου και κοινών αποφάσεων όλων των κρατών μελών".
Ως προς την Ελλάδα, επισήμανε ότι η χώρα μας, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει κάνει βήματα 100% αυτό το διάστημα -όπως και η Ιταλία-, ως προς τη διαχείριση της κρίσης, ενώ αναφορικά με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς τη χώρα, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι υπάρχει έλεγχος. "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή", ανέφερε, "εξαρχής είχε ζητήσει τη δημιουργία μιας διαχειριστικής αρχής, η οποία θα έχει την απόλυτη ευθύνη για τη διαχείριση αυτών των ποσών, η οποία πλέον λειτουργεί".
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχουν απορροφηθεί τα ποσά που προβλέπονται από τα εθνικά προγράμματα. Συνέχισε λέγοντας ότι η συνολική χρηματοδοτική βοήθεια που έχει διατεθεί μέχρι στιγμής στη χώρα ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτής διατίθεται άμεσα προς τις ελληνικές αρχές. Δεν παρέλειψε, δε, να τονίσει ότι η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης πόρων από τα Ταμεία για τη Μετανάστευση και την Ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση