GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κανένα σχόλιο από τον Μπομπ Ντίλαν για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας την περασμένη Πέμπτη, αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τ...


Ο Αμερικανός τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας την περασμένη Πέμπτη, αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τη διάκριση. Ο Ντίλαν εμφανίστηκε στο Λας Βέγκας το ίδιο βράδυ και δεν έκανε αναφορά στο βραβείο.

Την Παρασκευή συμμετείχε στο Desert Trip Festival στο Ίντιο, στην κοιλάδα Coachella στην Καλιφόρνια εκεί όπου πραγματοποιείται και το πιο διάσημο ετήσιο φεστιβάλ μουσικής και τέχνης στις ΗΠΑ, "Coachella Valley Music and Arts Annual Festival".

Οι Μικ Τζάκερ και Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones, οι οποίοι επίσης εμφανίστηκαν στο Desert Trip Festival του έπλεξαν το εγκώμιο, αλλά ο Μπομπ Ντίλαν δεν έκανε κανένα σχόλιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Μπομπ Ντίλαν για την εκπληκτική ερμηνεία. Δεν έχουμε μοιραστεί τη σκηνή ποτέ ξανά με κάτοχο βραβείου Νόμπελ. Ο Μπομπ είναι σαν τον δικό μας Ουόλτ Ουίτμαν» είπε ο Μικ Τζάγκερ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που του άξιζε περισσότερο» πρόσθεσε ο Κιθ Ρίτσαρντς.

Η Σάρα Ντάνιους, γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών που απονέμει τα βραβεία Νόμπελ είπε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Ντίλαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μουσικός αγνοεί μεγάλες τελετές βράβευσης τα τελευταία χρόνια.

Το 2000 κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού με το Things Have Changed στην ταινία Wonder Boys. Δεν παρέστη στην τελετή απονομής, αλλά παρέλαβε το βραβείο μέσω video link από την Αυστραλία.

Το 2010 προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα για να παραλάβει το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών, αλλά δεν εμφανίστηκε.

«Του τηλεφώνησα και έστειλα email στο στενότερο συνεργάτη του και έλαβα πολύ φιλική απάντηση. Αυτό για την ώρα είναι σίγουρα αρκετό» ανέφερε η Σάρα Ντάνιους, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Express.

Ο Μπομπ Ντίλαν βραβεύτηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας επειδή «έχει δημιουργήσει νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στην σπουδαία αμερικανική μουσική παράδοση».

Ο γεννημένος το 1941 Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, συνθέτης, στιχουργός, μουσικός και τραγουδιστής με επιτυχημένη καριέρα δεκαετιών έχει επηρεάσει όσοι λίγοι τη σύγχρονη μουσική και σκέψη. Μέχρι σήμερα εξακολουθούν να εμπνέουν οι μεγάλες επιτυχίες του της δεκαετίας του '60 όπως το "The Times They are A-Changin" και "Blowin’ in the Wind". Οι νομπελίστες καλούνται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη για να παραλάβουν τα βραβεία τους από τον βασιλιά της Σουηδίας και να εκφωνήσουν ομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση