Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

  Τηλεοπτικές άδειες: Η τρίτη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ


  Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η κρίσιμη τρίτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, στην οποία αναμένεται οι δικαστές να ψηφίσουν επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν προσφύγει κατά του νόμου Παππά.
  Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Δευτέρας υπήρχαν έντονες επιφυλάξεις ως προς το αν τελικά θα πραγματοποιείτο η διάσκεψη, καθώς ένα μέλος της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο σύμβουλος Επικρατείας Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος, αιφνιδίως έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, μετά από καρδιακό επεισόδιο και του τοποθετήθηκε stent λόγω απόφραξης αρτηρίας. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του και δεν συμμετείχε στις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
  Πλέον, αν η διαδικασία κινηθεί χωρίς απρόοπτα, η Ολομέλεια θα κληθεί να αποφανθεί για το βασικό νομικό ζήτημα του παραδεκτού των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο και θα κρίνει αν οι δικαστές θα περάσουν στην ουσία της υπόθεσης που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας.
  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πρώτη διάσκεψη, η οποία διήρκεσε περίπου 5 ώρες και διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντασης, ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες κατά το πρώτο στάδιο και να μην προχωρήσει το δικαστήριο στην συζήτηση της ουσία της υπόθεσης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τηλεοπτικές άδειες: Η τρίτη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr