GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς ήταν το Χαλέπι πριν τον πόλεμο

Κάποτε ήταν μια πολύβουη πόλη γεμάτη ζωή, και τώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη εμπόλεμη ζώνη. Το Χαλέπι στη Συρία, μέχρι και πριν...


Κάποτε ήταν μια πολύβουη πόλη γεμάτη ζωή, και τώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη εμπόλεμη ζώνη. Το Χαλέπι στη Συρία, μέχρι και πριν μερικά χρόνια ήταν μια ακμάζουσα μητρόπολη και ένας λαμπρός τουριστικός προορισμός γνωστός για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και πλούσια πολιτιστική ιστορία. 

Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στη Συρία και μία από τις αρχαιότερες πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο, αποτελούσε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Ηνωμένων Εθνών, που το 2006 ανακηρύχθηκε «Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Ισλάμ». Κατά τον πόλεμο που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011, εκατοντάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους και περίπου 4,8 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τη πόλη. Αλλά για τουλάχιστον 275.000 Σύρους που εξακολουθούν να ζουν στην πολιορκημένη πόλη του Χαλεπίου, η προσφυγιά δεν είναι επιλογή. Τώρα, ολόκληρες γειτονιές είναι κατεστραμμένες από τους βομβαρδισμούς, τη στιγμή που οι μάχες συνεχίζονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος και τους αντάρτες. 

"Ο θυμός και η θλίψη έχουν κυριεύσει στο Χαλέπι", λέει στην WorldPost ο Muhammad Rasul της ομάδας άμεσης βοήθειας της Syria Charity ο οποίος ζει στην πόλη με την οικογένειά του. "Οι άνθρωποι εδώ, ζουν μέσα στη βία και τους βομβαρδισμούς", συνεχίζει. 

Το παρακάτω βίντεο από drone, καταγράφει την πόλη που πλέον έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα, ενώ οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν το 2011, δείχνουν μια διαφορετική εικόνα.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση