GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπίρτζης: Οι ελεγκτές αεροδρομίων θέλουν διάλογο ή κάνουν κομματική απεργία;

Ανοικτός σε διάλογο με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργίες παραλύοντας τις αερομεταφορές,...


Ανοικτός σε διάλογο με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργίες παραλύοντας τις αερομεταφορές, δηλώνει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Όπως είπε, αν οι ελεγκτές δεν επιθυμούν το διάλογο σημαίνει ότι «η απεργία έχει κομματικά κίνητρα». Με σημερινή δήλωσή του, ο αρμόδιος υπουργός αφήνει αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και κατηγορεί τους ελεγκτές «για απεργία χωρίς αιτήματα», σημειώνοντας ότι απειλούν με ομηρία χιλιάδες ταξιδιώτες απλώς για να «υπηρετήσουν» μικροκομματικά παιγνίδια και σκοπιμότητες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στη χθεσινή συνάντηση με τα σωματεία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε ερωτήσεις για τα συγκεκριμένα αιτήματα τους, η απάντηση που έδωσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου ήταν ότι δεν έγινε διαβούλευση και ότι πιάστηκαν εξαπίνης. Σε δεύτερη, όπως αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών, επιβεβαιωτική ερώτηση αν αυτά είναι τα αιτήματα του κλάδου και εάν έχουν να αναφέρουν συγκεκριμένα θέματα, η απάντηση ήταν ότι «αυτά είναι…». Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, μετά τα όσα έχουν γίνει, η απεργία έχει κομματικά κίνητρα.

"Η επιβεβαίωση", συνεχίζει η ανακοίνωση, "ήρθε λίγο αργότερα, όταν το Σωματείο Ελεγκτών εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση και σχεδόν ταυτόχρονα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «προτρέπει» τους ελεγκτές να μην απεργήσουν.

Αναρωτιόμαστε εάν ενημέρωσε το σωματείο το γραφείο τύπου της ΝΔ ή όχι. Οι μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα, οι κομματικές στοχεύσεις και οι επιδιώξεις φάνηκαν πλέον καθαρά".

"Αν οι ελεγκτές θέλουν διάλογο", σημειώνεται, "η πόρτα του υπουργείου, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή. Για να δοθούν διαβεβαιώσεις, πρέπει να διατυπωθούν αιτήματα. Όταν σκεφθούν να τα διατυπώσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τη ΝΔ, θα απαντηθούν, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Αν αυτά τα αιτήματα ή οι ενστάσεις είναι σε επίπεδο πολιτικής, όπως αυτό που δήλωσαν στο Κοινοβούλιο, ότι δεν έχουν πρόβλημα η Αεροναυτιλία να είναι Α.Ε., προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος. Αν είναι συγκεκριμένα και δεν είχαν την «ικανότητα» να τα διατυπώσουν στη χθεσινή συνάντηση, τους περιμένουμε σήμερα το πρωί είτε με ανακοίνωση είτε στο υπουργείο". "Διαφορετικά", καταλήγει η δήλωση του κ. Σπίρτζη," χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση