GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τόμσεν: Η Γερμανία θα αποφασίσει αν μας θέλει στο ελληνικό πρόγραμμα

«Το ΔΝΤ έχει κανόνες. Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα. Η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμ...


«Το ΔΝΤ έχει κανόνες. Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα. Η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι», φέρεται να είπε σε συνομιλητές του στην Ουάσινγκτον ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.
Σύμφωνα με την «Real News», η αίσθηση που αποκόμισαν οι συνομιλητές του Τόμσεν την περασμένη βδομάδα σε συζητήσεις μαζί του είναι ότι στο Ταμείο παραμένουν αποστασιοποιημένοι με τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και δίνουν ελάχιστες πιθανότητες το ΔΝΤ να επιστρέψει στην χρηματοδότηση - παρά την επιμονή Γερμανίας, Ολλανδίας- κάτι που βάσει της συμφωνίας θα πρέπει να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του 2016.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΔΝΤ έχει κάνει σαφές ότι το πρόγραμμα πρέπει να στηρίζεται σε δύο σκέλη: μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους θα χρειαστεί για να επιτευχθεί η βιωσιμότητα. Αν δεν γίνουν αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και δεν τεθούν ρεαλιστικοί στόχοι, δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο χωρίς την ελάφρυνσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση