GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου των Τούρκων αξιωματικών! Τι δηλώνουν

Απορρίφθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών άλλες 6 αιτήσεις άσυλου των Τούρκων αξιωματικών που ήρθαν στην Ελλάδα μ...


Απορρίφθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών άλλες 6 αιτήσεις άσυλου των Τούρκων αξιωματικών που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το πραξικοπήματα της 15ης Ιουλίου.
Συνολικά ως τώρα έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις 7 εκ των 8 αξιωματικών με το αιτιολογικό ότι συμμετείχαν στο πραξικοπήματα που αποτελεί «τρομοκρατική πράξη». Οι 8 αξιωματικοί δήλωσαν μέσω της δικηγόρου τους Σταυρούλας Τομαρά:
«Είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις της υπηρεσίας άσυλου που εκτός του ότι απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα άσυλου μας, μας αποδίδουν τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του τρομοκράτη ο όποιος όχι μόνο δεν τεκμαίρεται από κανένα γεγονός αλλά δεν μας έχουν κατηγορήσει ως τρομοκράτες ούτε μέσα στη χωρά μας. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά ειπούν της τη στάση των άλλων 5 κρατών μελών της ΕΕ που έθεσαν σε καθεστώς διεθνούς προστασίας τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις επικράτειές τους μετά το πραξικόπημα».
Από την πλευρά της η δικηγόρος τους κ. Τομαρα δήλωσε στην Αθανασία Αγγελοπούλου:
«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης από την Τουρκιά έδω και ενάμισι μηνά γιατί έχει επιστραφεί από τους Έλληνες δικαστές, με βάση ποιο νομικό κείμενο αποδίδονται στους εντολείς μου από κρατικές υπηρεσίες τόσο σοβαρές κατηγορίες όπως του τρομοκράτη και της συμμετοχής στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του τούρκου πρόεδρου; Γιατί απορρίπτουν τα δυο αιτήματα συνέχισης της διαδικασίας των συνεντεύξεων προβάλλοντας ως μοναδικό λόγο τις δίκες μου παρεμβάσεις στη διαδικασία; Φοβάμαι πολύ ότι αυτά δε συμβαίνουν τυχαία αν και ήμασταν προετοιμασμένοι εδώ και δυο μήνες και είχαμε λάβει τα μετρά μας ενεργώντας. Θα εξακολουθήσουμε ο,τι προβλέπεται από τη διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση