GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύλλογοι γονέων στην Κω: "Όχι στην παραχώρηση σχολικών κτιρίων για τα προσφυγόπουλα"

Την αντίθεση τους για παραχώρηση σχολικών κτιρίων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στην Κω εξέφρασαν οι εκπρόσωποι ...


Την αντίθεση τους για παραχώρηση σχολικών κτιρίων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στην Κω εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Β. Καραγιάννη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύλλογοι γονέων τονίζουν ότι όλοι συμφώνησαν ότι «όλα τα παιδιά δικαιούνται εκπαίδευσης, και τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος των προσφυγόπουλων και μεταναστών στην εκπαίδευση» εκφράζουν όμως συγκεκριμένες αντιρρήσεις και ενστάσεις για την παραχώρηση των σχολικών κτιρίων επικαλούμενοι τις ιδιαιτερότητες του νησιού και τις επιπτώσεις που ήδη υπάρχουν από την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στο νησί.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η πλειοψηφία των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες και ότι κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής και περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους, για ιατρικούς λόγους».
Επισημαίνεται επίσης η έλλειψη σχολικών υποδομών και οι ελλείψεις που υπάρχουν, που θα επιδεινωθούν εάν ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στο σύστημα εκπαίδευσης και καταλήγουν στις εξής προτάσεις:
α. όσοι έχουν ανάγκη εκπαίδευσης να μεταφέρονται σε μόνιμες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα
β. για κάλυψη προσωρινών αναγκών συμφωνούν με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και μεταναστών αλλά μέσα στο hotspot γιατί όπως αναφέρουν «δεν έχουμε υποδομές, με ευθύνες του κράτους κι όχι της κοινωνίας».
«Σε περίπτωση που αγνοηθούν οι προτάσεις μας, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση