GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ για προσφυγικο: Δεν άλλαξα την πολιτική μου, έκανα πολιτική

«Δεν άλλαξα την πολιτική μου, έκανα πολιτική», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στη Sächsische Zeitung, α...


«Δεν άλλαξα την πολιτική μου, έκανα πολιτική», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στη Sächsische Zeitung, αναφερόμενη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ενώ συμπλήρωσε δεν έχει πραγματοποιήσει καμία αλλαγή πορείας και ότι υλοποιεί «συνεπές έργο εδώ και πολλούς μήνες».
Η παραπάνω δήλωση έρχεται δύο εβδομάδες μετά την αναφορά της Μέρκελ πως εύχεται να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να προετοιμάσει επαρκέστερα τη χώρα της για τη μαζική έλευση αιτούντων άσυλο την προηγούμενη χρονιά.
«Στόχος μας είναι να μην επαναληφθεί μια κατάσταση όπως η περυσινή και πράγματι σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους 12 μήνες», σημειώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία προσδιόρισε ως βασικό στόχο τον επαναπατρισμό όσων δεν έχουν δικαίωμα να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία και τη σύναψη συμφωνίας για τις ποσοστώσεις ανακατανομής των προσφύγων στα κράτη μέλη της Ε.Ε. με προσήκοντα τρόπο.
Χθες η Γερμανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που υποδέχθηκε τον περασμένο χρόνο στους 890.000 από 1,1 εκατ., που ήταν η προηγούμενη επίσημη εκτίμηση. Σύμφωνα με το Βερολίνο, μέχρι στιγμής το 2016 στη Γερμανία έχουν φθάσει και ζητήσει άσυλο άλλοι 210.000 άνθρωποι.
Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) υπέστη συντριπτικές ήττες σε δύο κρατιδιακές εκλογικές αναμετρήσεις τον περασμένο μήνα, τα αποτελέσματα των οποίων ερμηνεύθηκαν ως απόρριψη από τους ψηφοφόρους της πολιτικής ανοικτών θυρών της Μέρκελ έναντι των προσφύγων μόλις έναν χρόνο πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση