GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγνωστοπούλου: Μειοψηφικές οι αντιδράσεις στη Λέσβο για τους πρόσφυγες μαθητές

«Μειοψηφικές αντιδράσεις δεν πρέπει να αμαυρώνουν το καλό κλίμα, όταν ο ελληνικός λαός, παρά την οικονομική κρίση, δέχτηκε τους πρόσφυγες...


«Μειοψηφικές αντιδράσεις δεν πρέπει να αμαυρώνουν το καλό κλίμα, όταν ο ελληνικός λαός, παρά την οικονομική κρίση, δέχτηκε τους πρόσφυγες, με τον τρόπο που τους δέχτηκε», δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου, με αφορμή το επεισόδιο σε δημοτικό σχολείο της Μυτιλήνης, όπου κάποιοι γονείς τοποθέτησαν λουκέτο στην πόρτα του, αντιδρώντας στην ένταξη παιδιών προσφύγων σε αίθουσές του.

«Η ελληνική κοινωνία έχει δείξει μία τεράστια αγάπη προς τους πρόσφυγες– φάνηκε πέρυσι όταν ήταν σε όξυνση το πρόβλημα– και αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ξεκινά σταδιακά, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά», τόνισε για τη έναρξη λειτουργίας των Δομών Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), εκτιμώντας ότι οι όποιες αντιδράσεις «θα καμφθούν, όχι από πάνω, αλλά από την ίδια την κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά του φοιτητές πρόσφυγες η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε: «Κάναμε μία θερινή ακαδημία, καλέσαμε παιδιά που είναι να εισαχθούν ή να ενταχθούν ξανά στα πανεπιστήμια, για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, μαζί με το Συμβούλιο της Ευρώπης και την UNESCO».

Επεσήμανε επίσης, ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης όρισε την Ελλάδα επικεφαλής διεθνούς επιτροπής, προκειμένου να δημιουργηθεί το «διαβατήριο του φοιτητή». 

Όπως διευκρίνισε, τον επόμενο μήνα θα έρθει στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Επιτροπής, που έχει ήδη συσταθεί, ώστε να τεθούν τα θεμέλια για το διαβατήριο φοιτητή, με στόχο τα Χριστούγεννα να έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένα κριτήρια αναγνώρισης των σπουδών, που ήδη έχουν κάνει οι φοιτητές πρόσφυγες και να διευκρινιστεί ο τρόπος που θα μπουν στα ανώτατα ιδρύματα των ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης, το κυβερνητικό στέλεχος γνωστοποίησε ότι «πέρα από τα μαθήματα γυμνασίου και δημοτικού στα προσφυγόπουλα, θα έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε τμήματα ελληνικής γλώσσας στα πανεπιστήμια- στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν τμήματα για εκμάθηση της γλώσσας- προκειμένου να παρακολουθήσουν πρόσφυγες από 18 έως 25 ετών, να μάθουν τη γλώσσα και να ενταχθούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση