GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την γκάφα με τον Ερντογάν! Τα ντοκουμέντα που εκθέτουν τον Κοτζιά...

Συνεχίζεται το μπαράζ αποκαλύψεων γύρω από το θέμα των δηλώσεων του Ερντογάν για τη Θράκη, που έκανε και τελικά δεν έκανε. Φαίνεται πω...


Συνεχίζεται το μπαράζ αποκαλύψεων γύρω από το θέμα των δηλώσεων του Ερντογάν για τη Θράκη, που έκανε και τελικά δεν έκανε.

Φαίνεται πως εκτός από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα την ‘πάτησε΄ με τις δηλώσεις. Σας παραθέτουμε δυο έγγραφα της πρεσβείας με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, που τον μεν πρώτο είχε σταλεί στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και στον γγ Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο ενώ ο τίτλος είναι "δήλωση Ερντογάν για δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς της δυτικής Θράκης".

Αναλυτικά.

Δήλωση Ερντογάν για δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώτος της Δυτικής Θράκης

Στο πλαίσιο ομιλίας του στη Ριζούντα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, αναφερθείς στις εξελίξεις στη Μοσούλη, δήλωσε ότι άλλα είναι τα φυσικά σύνορα της χώρας τους και άλλα τα ‘σύνορα της καρδιάς τους’. «Η Τουρκία δεν είναι μονάχα η Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εκτός από τα 79 εκ. πολιτών της φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια της στη γεωγραφική περιοχή με την οποία του συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί.

Αναφερθείς στον όρο του «εθνικού συμβολαίου» τόνισε ότι είναι καθήκον και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Λιβύη, το Κραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην Δυτική Θράκη λέγοντας τα εξής: «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα. Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπιλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα, και τα νησιά του Αιγαίου». (διαδικτυακή έκδοση Sabah)



Το έγγραφο έχει ημερομηνία αποστολής 17 Οκτωβρίου με αριθμό πρωτοκόλλου 1203, εν συνεχεία ακολουθεί νέο έγγραφο, με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, στο οποίο απουσιάζει η αναφορά Ερντογάν για το θέμα της Θράκης.

Ακολουθεί το διορθωμένο κείμενο.

Δήλωση Ερντογάν για «Εθνικό Συμβόλαιο» και ευθύνη Τουρκίας για τις περιοχές που συνδέεται με ιστορικούς και πολιτιστικούς θεσμούς.

Η ιστοσελίδα της Sabah αναφέρει ότι στο πλαίσιο ομιλίας του στη Ριζούντα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, αναφερθείς στις εξελίξεις στη Μοσούλη, δήλωσε ότι άλλα είναι τα φυσικά σύνορα της χώρας τους και άλλα τα ‘σύνορα της καρδιάς τους’. «Η Τουρκία δεν είναι μονάχα η Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εκτός από τα 79 εκ. πολιτών της φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια της στη γεωγραφική περιοχή με την οποία του συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί.

Αναφερθείς στον όρο του «εθνικού συμβολαίου» τόνισε ότι είναι καθήκον και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Λιβύη, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές.

Η ιστοσελίδα στην συνέχεια αναφέρεται στο περιεχόμενο του «Εθνικού Συμβολαίου και στo σημείο αναφορικά με τη Δυτική Θράκη ως εξής: «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα. Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπιλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα, και τα νησιά του Αιγαίου». (διαδικτυακή έκδοση Sabah)


Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση