GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ και προσφύγων στη Λέσβο

Κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ έπαιζαν επί ώρες στους δρόμους της Μυτιλήνης, περίπου 80 Ιρακινοί και Σύροι που έφυγαν από το hot spot της Μόριας ...


Κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ έπαιζαν επί ώρες στους δρόμους της Μυτιλήνης, περίπου 80 Ιρακινοί και Σύροι που έφυγαν από το hot spot της Μόριας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής τους και για τις καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει.

Οι πρόσφυγες έφυγαν σήμερα από το hot spot της Μόριας κατά ομάδες, και στο ύψος του Καρά Τεπέ, ενοποιήθηκαν σε μια ομάδα, πορευόμενοι προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Μαζί τους είχαν πάρει σκηνές, υπνόσακους, και ταξιδιωτικούς σάκους, υποδηλώνοντας έτσι ότι φεύγουν από το hot spot οριστικά.

Επίσης, ας σημειωθεί, ότι αρνούνταν την παραμικρή διαπραγμάτευση με τις αστυνομικές αρχές, ακόμα και να μιλήσουν για τα αιτήματά τους σε δημοσιογράφους.

Φτάνοντας στην Επάνω Σκάλα, στη βόρεια είσοδο της πόλης, διμοιρία των ΜΑΤ τους σταμάτησε και τότε προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία που διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και εξαφανίστηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προσπαθούν να τους εντοπίσουν.

Τελικά όμως, οι Σύροι και οι Ιρακινοί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Μυτιλήνης, όπου ανασυγκροτήθηκαν και κατέλαβαν την είσοδο του επιβατηγού λιμανιού, παρεμποδίζοντας την είσοδο σε αυτό. Περίπου στις 2 το μεσημέρι και μετά από παρέμβαση των λιμενικών, όλοι μαζί άρχισαν να αποχωρούν και οργανωμένα να υποχωρούν προς το hot spot της Μόριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση