Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

  Βραβείο "Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου"...

  George J. Prokopakis

  Βραβείο "Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου"
  Με τις ξεφτίλες Φίλη, αλλά και Μπαλτά πέρυσι, στο ταλαίπωρο Υπουργείο Παιδείας, μούρχονται συνέχεια στο μυαλό οι υπουργοί Παιδείας της χούντας.
  Ο Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου ήταν αριστερός, κομμουνιστής - πραγματικός, όχι της παπάρας όπως οι Μπαλτάς και Φίλης. Είχε αποβληθεί από το πανεπιστήμιο ως επικίνδυνος κομμουνιστής. Επί Μεταξά παράνομος στην αντίσταση. Επί κατοχής στέλεχος αντιστασιακής οργάνωσης, έγραψε και διακίνησε χιλιάδες μπροσούρες, αλλά και μπροσούρες που διεκινούντο στον εχθρό - κυρίως τους συνεργαζόμενους - για να τους υποσκάπτουν το ηθικό. Για να γλυτώσει από τους Γερμανούς, φυγαδεύτηκε στο Κάιρο. Δημοσιογράφος - μιας και αποβληθείς από το πανεπιστήμιο, τα ακαδημαϊκά που ήταν και η έφεσή του, δεν ήταν επιλογή, θεωρείται πως άλλαξε την αρθρογραφία στον ελληνικό τύπο. Υπουργός Παιδείας στη δεύτερη κυβέρνηση της χούντας, πρώτη υπό τον Παπαδόπουλο. Παραιτήθηκε το καλοκαίρι του 1969 και τον διαδέχθηκε ο ίδιος ο Παπαδόπουλος - να βάλει τάξη, βρε παιδάκι μου, στα φιλελεύθερα του πρώην αριστερού. Καλή ώρα, όπως σήμερα που ο πρωθυπουργός υποκαθιστά τον υπουργό του και καθαρίζει με τα λικβινταριστικά του υπουργούτσικου - λικβινταριστικά για την Εκκλησία. Ιστορική λεπτομέρεια: η ανακοίνωση της παραίτησης Θεοφύλακτου Παπακωνσταντίνου ανακοινώθηκε με μερικών εβδομάδων καθυστέρηση.
  Όπως καταλαβαίνετε, το βραβείο "Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου" απονέμεται στον κ. Νίκο Φίλη - με μικρές επιφυλάξεις γιατί δεν προλάβαινε η κριτική επιτροπή να συγκρίνει το δημοσιογραφικό έργο των δύο ανδρών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Βραβείο "Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου"... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr