GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο: Ανοίγει ο δρόμος για τις μετατάξεις

Νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, προβλέπει νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής ...


Νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, προβλέπει νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Με τη θεσμοθέτηση του κρατικού υπαλλήλου ανοίγει ο δρόμος για τη μετακίνηση των εργαζόμενων από τον έναν φορέα στον άλλο.
Όπως αναφέρει το Έθνος, η κινητικότητα και οι μετατάξεις θα φέρουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις φορέων με παράλληλη κατάργηση 1.040 κλάδων.
Αναλυτικότερα, με το νομοσχέδιο που προωθείται θα δημιουργηθεί ουσιαστικά μια εσωτερική αγορά εργασίας για τους Δημοσίους Υπαλλήλους οι οποίου θα μπορούν να αλλάζουν θέσεις όταν δημιουργούνται κενές θέσεις εργασίας.
Για να το πετύχουν αυτό θα κάνουν αίτηση, θα περνούν από αξιολόγηση, ενώ καθοριστικός θα είναι και ο ρόλος της μοριοδότησης από το ΑΣΕΠ.
Το 2017 αναμένεται να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα κινητικότητας και σε αυτήν όλοι φορείς με κενές θέσεις θα αναρτούν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Στην ίδια πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα αναρτούν τις υποψηφιότητές τους για τις θέσεις που είναι κενές και επιθυμούν οι ίδιοι να καλύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση