Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

  Αντεπίθεση ΔΝΤ: "Ναι" για συμμετοχή στο πρόγραμμα αλλά με τους όρους μας


  Με μία κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν, το ΔΝΤ διέψευσε την είδηση του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με την οποία το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, αλλά πιθανότατα θα δεχθεί ένα ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς, με περιορισμένες εξουσίες που θα το κρατήσουν στο τραπέζι των συνομιλιών.
  Ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις με ανακοίνωσή του, απέρριψε το δημοσίευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμμετάσχει στο Ελληνικό Πρόγραμμα εάν πληρούνται οι όροι και γίνονται σεβαστοί οι κανόνες του.
  Συγκεκριμένα ο κ. Ράις δήλωσε: 
  «Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι με απώτερο στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα μπορεί να στηριχθεί από το Ταμείο μέσω μιας νέας συμφωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση η αποστολή του Ταμείου θα επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα. Θα θέλαμε να υποδείξουμε ότι στην ενημέρωση Τύπου της Παρασκευής ο κ. Τόμσεν το υπονόησε λέγοντας “σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το Ταμείο παραμένει απολύτως προσηλωμένο”. Μας έχει υποβληθεί αίτημα να συμμετέχουμε στις συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα. Η ομάδα μας αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα σε μια ή δύο εβδομάδες». 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Αντεπίθεση ΔΝΤ: "Ναι" για συμμετοχή στο πρόγραμμα αλλά με τους όρους μας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr