GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου στην κεντρική Ιταλία - Φόβοι για θύματα

Δύο μόλις μήνες μετά τον φονικό σεισμό 6,2 Ρίχτερ στο Αματρίτσε, που άφησε πίσω του σχεδόν 300 νεκρούς, 5,4 Ρίχτερ χτύπησαν και πάλι λί...


Δύο μόλις μήνες μετά τον φονικό σεισμό 6,2 Ρίχτερ στο Αματρίτσε, που άφησε πίσω του σχεδόν 300 νεκρούς, 5,4 Ρίχτερ χτύπησαν και πάλι λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης την κεντρική Ιταλία. Μάλιστα, το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου.
Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου, καθώς δύο περίπου ώρες αργότερα σημειώθηκε και νέα, ακόμα ισχυρότερη σεισμική δόνηση με το ίδιο επίκεντρο, μεγέθους 6 Ρίχτερ.
Αρχικά, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, που επικαλείτο την Πολιτική Προστασία, από τον σεισμό αναφέρθηκε ότι υπάρχουν νεκροί και σοβαρά τραυματίες, όμως λίγο αργότερα η Πολιτική Προστασία διέψευσε τις πληροφορίες, κάνοντας λόγο περί σύγχυσης λόγω της χαοτικής κατάστασης.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι έλεγχοι της Πολιτικής Προστασίας θα συνεχισθούν όλη νύχτα, κυρίως σε απομονωμένες περιοχές, κοντά στα χωριά Βίσο και Kαστελσαντάντζελο Σουλ Νέρα.
Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες κατοίκους του χωριού Βίσο. Ο τραυματισμός του ενός οφείλεται σε πτώση ψευδοροφής.
Κάποιες καταρρεύσεις σημειώθηκαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Νόρτσια, της περιφέρειας Μάρκε, ενώ πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, η οποία από την Ρώμη οδηγεί προς τις πληγείσες περιοχές.
Υλικές ζημιές καταγράφονται και στο χωριό Ουσίτα, πάντα στην περιφέρεια Μάρκε. Ευτυχώς, όμως, μετά τον πρώτο σεισμό όλος ο κόσμος είχε βγει στον δρόμο, κάτι που μπορεί να συνέβαλε στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών στη Ρώμη, το οποίο και εκκενώθηκε για περαιτέρω ελέγχους.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο, ο πρώτος σεισμός είχε εστιακό βάθος μόνο 9 χιλιόμετρα και επίκεντρο 63 χλμ βόρεια της Λ'Άκουιλα, η οποία είχε επίσης ισοπεδωθεί από σεισμό 5,7 Ρίχτερ τον Απριλίο του 2009 με 308 καταγεγραμμένους νεκρούς.
Επίσης, το επίκεντρο απέχει 66 χλμ. από την μεγάλη πόλη της Περούτζα. 
Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι η δόνηση είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και επίκεντρο περιοχή 66 χλμ. από την Περούτζα. Αργότερα αναθεώρησε προς τα κάτω, δίνοντας 5,4 Ρίχτερ.
Περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο. Παράλληλα, και σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση