GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το καυτό ζήτημα των εργασιακών στο τραπέζι Κατρούγκαλου και δανειστών

Το πλέον καυτό και μείζον θέμα των εργασιακών μπαίνει σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλ...


Το πλέον καυτό και μείζον θέμα των εργασιακών μπαίνει σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα έχει σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στις σημερινές διαπραγματεύσεις θα τεθούν και τα ζητήματα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και του φορολογικού καθεστώτος, όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Στην Αθήνα φτάνει και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου. Οι συναντήσεις με το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα ξεκινήσουν από τις 11 το πρωί με μια ανασκόπηση των θεμάτων της δεύτερης αξιολόγησης με την παρουσία των υπουργών Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ανάπτυξης κ. Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Σταθάκη.

Οι κκ Τσακαλώτος και Σταθάκης θα παραμείνουν και στην δεύτερη συνάντηση που αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 και θα αφορά μέτρα και δράσεις για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Αμέσως μετά στις 2 από ελληνικής πλευράς θα προστεθούν ο ΓΓΔΕ κ. Γ Πιτσιλής και εκπρόσωποι της ΤτΕ και του ΤΧΣ αφού θα συζητηθεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών που αφορά τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Συγκεκριμένα:

  • 11:00 – 12:00 Επισκόπηση (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης)
  • 12:00 – 13:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον (Τσακαλώτος, Σταθάκης)
  • 14:00 – 15:30 Εξωδικαστικός διακανονισμός (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Πιτσιλής, ΤτΕ, ΤΧΣ)
  • 15:30 – 17:00 Φορολογικά (Τσακαλώτος, Αλεξιάδης, Πιτσιλής)
  • 17:30 - 19:00 Αγορά εργασίας (Κατρούγκαλος)

Στις επαφές της Παρασκευής συζητήθηκε το θέμα της εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες με κυβερνητικές πηγές να διαβεβαιώνουν πως το θέμα έκλεισε ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση και του 1,7 δισ. ευρώ της υποδόσης, καθώς οι στόχοι έχουν πιαστεί. Οι πληροφορίες θέλουν η εκταμίευση του ποσού αυτού να συζητείται στην ίδια συνεδρίαση του ESM στις 25 Οκτωβρίου, οπότε θα αποφασιστει η εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ που συνδέεται με την εκπλήρωση των 15 προαπαιτουμένων και εγκρίθηκε στο τελευταίο Eurogroup. 

Κατρούγκαλος: Ξεκινά η αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων

Αισιοδοξία ότι «θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων», εκφράζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι όλα τα ευρωπαϊκά όργανα που έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα «βρίσκονται πολύ κοντά στις δικές μας θέσεις, για τον απλούστατο λόγο ότι οι δικές μας θέσεις είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».
 
Τονίζει ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό, «το ΔΝΤ είναι αλήθεια ζητά άλλα πράγματα», «αλλά αυτά τα πράγματα τα έχουμε λήξει με τους Ευρωπαίους, έχει λήξει αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης, δεν επιστρέφουμε πίσω», επισημαίνει.
 
Για τον υποκατώτατο μισθό αναφέρει ότι ήδη υπάρχει ένα θετικό κεκτημένο από αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ότι είναι αντίθετο στον ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη, «και επομένως ως θέμα που κείται εκτός της ευρωπαϊκής νομιμότητας θα επιμείνω στη διαπραγμάτευση της Κυριακής να τεθεί εκτός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση