Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

  Διάσκεψη Ελλάδας Κύπρου και Ρωσίας για τα δορυφορικά δίκτυα


  Στις 12-14 Οκτωβρίου έγινε στη Μόσχα η διάσκεψη των αποστολών Ελλάδας Κύπρου και Ρωσίας με θέμα τον συντονισμό των δορυφορικών δικτύων των τριών χωρών και την επέκταση της συνεργασίας τους στο πεδίο των δορυφορικών επικοινωνιών. 
  Τον ρόλο του συντονισμού ανέλαβε η ομάδα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Μαγκλάρα. 
  Με την Ελληνική συμμετοχή και την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας επεκτείνονται ουσιαστικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Ελληνικού Δορυφορικού Συστήματος της HellasSat, ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδος στο πεδίο των δορυφορικών επικοινωνιών σε γεωστρατηγικό επίπεδο, ενώ επιλύονται επιμέρους θέματα συντονισμού και παρεμβολών μεταξύ των δορυφορικών δικτύων των τριών χωρών, στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων συντονισμού. 
  Για το Ελληνικό Δημόσιο η διαδικασία του συντονισμού είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται και επεκτείνονται τα δικαιώματα της χώρας που απορρέουν από την κατοχύρωση των εθνικών μας δικαιωμάτων τροχιάς και φάσματος στη θέση 39 μοίρες ανατολικά. Επιπλέον το Ελληνικό Δημόσιο αξιοποιεί αναμεταδότες στο εν λόγω δορυφορικό δίκτυο. 
  Οι αποστολές Ελλάδας και Κύπρου συνεργάστηκαν στενά με τη Ρωσική αντιπροσωπεία, ήρθαν σε επαφή με 10 Ρωσικούς οργανισμούς δορυφορικών δικτύων που δραστηριοποιούνται διεθνώς στο χώρο των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, επιλύοντας θέματα συντονισμού και παρεμβολών και επεκτείνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες τους. Στο πλαίσιο της διάσκεψης συμφωνήθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας κάλυψης των Ελληνικών και Κυπριακών εδαφών από τον Διακρατικό Οργανισμό Δορυφορικών Επικοινωνιών INTERSPUTNIK και αντιστοίχως της κάλυψης εδαφών της Ρωσικής επικράτειας από τα δορυφορικά δίκτυα Ελλάδας και Κύπρου, με την αμοιβαία συνεργασία των τριών χωρών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Διάσκεψη Ελλάδας Κύπρου και Ρωσίας για τα δορυφορικά δίκτυα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr