GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σόιμπλε: Κούρεμα του ελληνικού χρέος όταν τελειώσει το τρίτο μνημόνιο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαπιστώνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Genaral Anzeiger της Βόννης, ότι πολλά στην Ευρωπαϊκή Ε...


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαπιστώνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Genaral Anzeiger της Βόννης, ότι πολλά στην Ευρωπαϊκή Ενωση πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. «Ας πάρουμε ως παράδειγμα την ανάπτυξη στην Ισπανία. Η Ιταλία θα έχει θετική εξέλιξη στην οικονομία. Οι 'Ελληνες κάνουν, επίσης, πρόοδο, δεν θα πρέπει όμως να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις».

Για την άρνηση του ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι «πρόκειται για παρεξήγηση» και ότι δεν προτίθεται καθόλου να συγκρουσθεί με το Ταμείο. «Το ΔΝΤ αμφιβάλλει -και αυτό δεν είναι νέο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει, αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και ότι αυτό αρκεί ώστε να βαδίσει η χώρα προς ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι 'Ελληνες αντίθετα επαναλαμβάνουν: θα τα καταφέρουμε. Γι' αυτό και την άνοιξη συμφωνήσαμε, η Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επαληθευτεί η απαισιοδοξία του ΔΝΤ. Αυτό, το υπενθύμισα ξανά στον 'Ελληνα ομόλογό μου στο Eurogroup της Δευτέρας».

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων της εφημερίδας της πρώην γερμανικής πρωτεύουσας για το αν αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Σόιμπλε απάντησε: «Θα διεκπεραιώσουμε το τρίτo πρόγραμμα έως το τέλος του 2018 και τότε θα αποφασίσουμε τι είναι ενδεχομένως ακόμα αναγκαίο. Εάν μιλάμε τώρα για ελαφρύνσεις του χρέους αποδυναμώνεται η διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η ανεπαρκής ανταγωνιστικότητά της. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν» τόνισε.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση