GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο «ηγέτης» του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, ήταν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε

Ένα αδημοσίευτο άρθρο του Μπόρις Τζόνσον, του ανθρώπου που πρωταγωνίστησε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, δημοσίευσαν σήμερα οι Sunday T...


Ένα αδημοσίευτο άρθρο του Μπόρις Τζόνσον, του ανθρώπου που πρωταγωνίστησε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, δημοσίευσαν σήμερα οι Sunday Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το άρθρο το συνέταξε ο ίδιος ο Τζόνσον, λίγες ημέρες πριν αλλάξει άποψη και γίνει ο βασικός πυλώνας της προπαγάνδας υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε
Στο άρθρο αυτό, που έμεινε τελικά στο συρτάρι, ο νυν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας γράφει πως η παραμονή στην ΕΕ θα ήταν "ευλογία για την Ευρώπη και τον κόσμο".

Προειδοποιεί ότι ένα Brexit κινδυνεύει να προκαλέσει "οικονομικό σοκ" και να οδηγήσει σε "διάσπαση" της Βρετανίας, σε αυτό το άρθρο που δεν δημοσιεύθηκε ποτέ αποκαλύπτεται όμως σε βιβλίο που εξέδωσε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ των Sunday Times, Τιμ Σίπμαν, με τίτλο "All Out War: the Full Story of How Brexit Sank Britain's Political Class".

Η συμβολή της Βρετανίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ "φαίνεται μάλλον μικρή", αν λάβει κανείς υπόψη τα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται η απεριόριστη πρόσβαση σε μια ενιαία αγορά που βρίσκεται "στο κατώφλι μας", γράφει ακόμη ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου.

"Γιατί είμαστε τόσο αποφασισμένοι να της γυρίσουμε την πλάτη (...); Ρωτήστε τον εαυτό σας: παρ' όλες τις ελλείψεις και τις διαψεύσεις της, θέλετε πράγματι το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την ΕΕ;" διερωτάται.

Το άρθρο αυτό, την ύπαρξη του οποίου είχε παραδεχθεί ο Τζόνσον αλλά χωρίς ποτέ να αποκαλύψει το περιεχόμενό του, γράφτηκε μόλις δύο ημέρες πριν προειδοποιήσει τον τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι επρόκειτο να προσχωρήσει στο στρατόπεδο του Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον το έγραψε μαζί με ένα δεύτερο άρθρο στο οποίο συνηγορούσε υπέρ του Brexit και δημοσιεύθηκε στις 16 Μαρτίου στην Daily Telegraph.

Η μεταστροφή του "BoJo" θεωρείται σημείο καμπής στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο οποίο το 52% των Βρετανών τάχθηκαν υπέρ του διαζυγίου με τις Βρυξέλλες.

Πηγές που πρόσκεινται στον Τζόνσον δήλωσαν σήμερα πως είχε γράψει το άρθρο υπέρ της ΕΕ μόνο και μόνο για να αναπτύξει τη σκέψη του και ότι συνειδητοποίησε αμέσως ότι τα επιχειρήματα υπέρ της παραμονής δεν ήταν αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση