GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουσκ: Δεν θα υπάρξουν συζητήσεις με τη Μέι για το Brexit στη Σύνοδο

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα εμπλακούν σε συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ με την πρωθυ...


Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα εμπλακούν σε συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια της συνόδου της ΕΕ σήμερα, δήλωσε προσερχόμενος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Τουσκ δήλωσε ότι αναμένει η Μέι να ενημερώσει αργότερα τους άλλους 27 ηγέτες, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μέχρι η Μέι να εκκινήσει επισήμως τη διαδικασία του Brexit. Ο Τουσκ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η νέα πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια εχθρική υποδοχή και δήλωσε ότι οι σχέσεις θα παραμείνουν φιλικές.

Αναφορικά με άλλα ζητήματα, ο Τουσκ είπε ότι η ΕΕ θα διατηρήσει τις επιλογές της για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τις ενέργειές της στη Συρία και ότι ελπίζει η αντίσταση των Βέλγων στην υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά (CETA) να ξεπεραστεί έως την Παρασκευή.

Ο Τουσκ προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η συμφωνία CETA κινδυνεύει να είναι η τελευταία συμφωνία αυτού του είδους για την Ένωση, αν δεν βελτιώσει τις εμπορικές της πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση