GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί η "ελληνική" δημοσιογραφική πορνεία σκύλευσε και τον θάνατο του Dario Fo;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Πέθανε ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και λογοτέχνης Dario Fo (Ντάριο Φο)... μας μετέ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Πέθανε ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και λογοτέχνης Dario Fo (Ντάριο Φο)... μας μετέφερε σήμερα, μαζί με...
διθυράμβους η "ελληνική" δημοσιογραφία.
Ο Dario Fo... έφυγε και μια παλιά παροιμία της Ιταλίας μας λέει πως για τον θανόντα δεν πρέπει να ειπωθεί τίποτα, εκτός από καλά λόγια, γιατί οι θιγόμενοι νεκροί θα μας τραβήξουν τη νύχτα, στον ύπνο μας, τα πόδια.
Έτσι λοιπόν η "ελληνική" δημοσιογραφική πορνεία θέλησε να ακολουθήσει τη λαϊκή παροιμία.
Πως μπορείς ν' αποσιωπείς την πολιτική στράτευση του Dario Fo, να προβάλλεις τη δήλωση του πρωθυπουργού Renzi, του νεκροθάφτη της ιταλικής αριστεράς (Habemus klone! To πρώην K.Κ.Ι. απέκτησε νεοφιλελεύθερο ηγέτη…  και Ποιοι κρύβονται στη σκιά του νεοφιλελεύθερου ηγέτη της πρώην “Ελιάς” και του πάλαι ποτέ Κομουνιστικού Κόμματος Ιταλίας;), ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Dario και να μην κάνεις δημοσιογραφία σε διατεταγμένη υπηρεσία;
Όμως, αποσιώπησε ορισμένα κομβικά σημεία του μεγάλου Dario Fo, ακολουθώντας τον χυδαίο πόλεμο που του έχει εξαπολυθεί από τη δεκαετία του ΄60 και πάντα θα βρίσκονται αυτοί που για λογαριασμό του "θιγόμενου νεκρού" θα τους "τραβήξουν στον ύπνο τους τα πόδια".
Σταχυολογούμε ορισμένα από τα χιλιάδες που πολέμησε και πολέμησαν τον Dario και "διέφυγαν" της προσοχής των ΜΜΕ:
- Ο Dario ήταν πολιτικό ζώο μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Στρατευμένος στο "Κίνημα 5 Αστέρων" του Beppe Grillo, υπέρ του Εθνικού Νομίσματος, την έξοδο της Ιταλίας από τα δεσμά του ευρώ...
- Ο Darioήταν ανυπότακτος, αδέσποτος και συνεπώς πολεμήθηκε τόσο από τη δεξιά (η αλήθεια είναι λιγότερο από τον πόλεμο της κοσμοπολίτικης "αριστεράς"), όσο και από την καθεστωτική και κυβερνητική "αριστερά". Στις 9 Μάρτη 1973, η σύζυγός του Franca Rame, ήταν θύμα απαγωγής και μαζικού βιασμού. Για το έργο του "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" (υπέροχη ερμηνεία στο Θέατρο Άλφα, από τον Στέφανο Ληναίο και την Έλλη Φωτίου) , όπως αποδείχθηκε και στις δικαστικές αίθουσες, οι βιαστές ήταν υποκινούμενοι από τις μυστικές υπηρεσίες.
- Ο αποκλεισμός του από τα ΜΜΕ και την τηλεόραση, δεν είχε προηγούμενο στη γειτονική Ιταλία.
- Ενάντιος στην προσπάθεια Renzi, για "αναθεώρηση του Ιταλικού Συντάγματος, ως επιλογή του Διευθυντηρίου της Ε.Ε. για όσα Συντάγματα ευρωπαϊκών χωρών θα μπορούσαν να ανασχέσουν την πολιτική της νέας τάξης.
Ο Dario Fo ήταν σ' όλη του τη ζωή στρατευμένος πολιτικά και ούτε που τον "ακούμπησε" το Νόμπελ Λογοτεχνίας...
Έτσι, τον Dario Fo θα έπρεπε να τον θυμηθούν οι "δημοσιογράφοι" χωρίς ρητορική υποκρισία, κατευθυνόμενη αρθρογραφία, αλλά για ότι έδωσε στη σημερινή άρρωστη κοινωνία από τους τραπεζοϋπαλλήλους, πλασιέ εμπόρων όπλων και πολυεθνικών, δήθεν πολιτικοί "ηγέτες" μιας Ευρώπης που δυναστεύει τους λαούς.
Il grillo canta sempre al tramonto” (O γρύλος τραγουδάει πάντα το ηλιοβασίλεμα)
Ένα βιβλίο που έγραψαν μαζί έξι χέρια (Dario Fo, Gianroberto Casaleggio, Beppe Grillo) κι αποτελεί έναν "Διάλογο" για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία και το "Κίνημα 5 Αστέρων".
Γράφει στον πρόλογο του ο Dario Fo και "διαφεύγει" στη "δημοσιογραφία":
Εσείς είστε σε θέση ν' αποδείξετε πως μπορούμε να έχουμε πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι αμείβονται με το ήμισυ του μισθού των άλλων και πως η αλλαγή του πολιτικού συστήματος είναι δυνατή και δεν είναι ένα όνειρο
Dario Fo
Το βιβλίο ελεύθερο στο διαδίκτυο: ΕΔΩ

Ο Beppe Grillo θυμήθηκε όπως ακριβώς άξιζε στο Dario: "Σήμερα έφυγε ο Dario Fo. Τον θυμόμαστε με την ομιλία του στην piazza Duomo, στις 19 Φλεβάρη 2013, όταν μας είπε με τη δυνατή του φωνή: "Κάντε το εσείς!".

"Νομίζω πως γύρισα πολλά χρόνια πίσω, στα τέλη του πολέμου, τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο. Έγινε μια γιορτή σαν αυτή την αποψινή κι ήταν τόσοι πολλοί άνθρωποι ευτυχισμένοι, όπως εσείς. Γεμάτοι χαρά και δεν λέω ελπίδα, ας αφήσουμε κατά μέρος την ελπίδα, αλλά με τη σιγουριά πως θα ανατρέπαμε τα πάντα και δεν το κατορθώσαμε. Σας παρακαλώ, κάντε το εσείς! Ανατρέψτε τα πάντα, σας παρακαλώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση