GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς το γερμανικό κράτος η αύξηση κεφαλαίου της Deutsche Bank

Το γερμανικό κράτος δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Bank, δήλωσαν σύμβουλοι της καγκελαρ...


Το γερμανικό κράτος δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Bank, δήλωσαν σύμβουλοι της καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ, σε ομάδα Γερμανών βουλευτών, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται πηγή που παρακολούθησε την ενημέρωση. 

Σε μία κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση μικρής ομάδας βουλευτών την περασμένη εβδομάδα, σύμβουλοι της Μέρκελ και υψηλόβαθμοι παράγοντες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι είναι «αδιανόητο για το κράτος να αποκτήσει μετοχές στη Deutsche Bank», δήλωσε η πηγή. «Έχουμε διαφορετικό σύστημα εξυγίανσης τραπεζών από ότι το 2009 και αυτό πρέπει να ισχύει και στη Γερμανία», δήλωσαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με την πηγή. Η δήλωση αφορούσε στις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές που επιβάλλουν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να «κουρεύουν» τους πιστωτές - και σε κάποιες περιπτώσεις τους καταθέτες - των τραπεζών, πριν ενισχύσουν με χρήματα των φορολογουμένων μία προβληματική τράπεζα.

Το γεγονός ότι το Βερολίνο εμφανίζεται να έχει αποκλείσει οποιαδήποτε βοήθεια στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, θεωρώντας ότι είναι αχρείαστη και πολιτικά ανέφικτη, θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες πιέσεις στη DB, την ώρα που αυτή εργάζεται για να σταθεροποιήσει την τιμή της μετοχής της, σημειώνει η WSJ. 

Δεν είναι ακόμη σαφές, αν η Deutsche Bank θα χρειασθεί να προχωρήσει σε αύξηση του κεφαλαίου της και, αν το κάνει, αν θα χρειασθεί μία συμμετοχή του κράτους. Το γεγονός, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση Μέρκελ έχει αποκλείσει κάθε βοήθεια για την τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, θα αποτελέσει αρνητική έκπληξη για τους επενδυτές, δεδομένων των ευρύτερων προσδοκιών στην αγορά ότι το κράτος θα πρόσφερε κάποια μορφή βοήθεια τελευταίας καταφυγής, δεδομένου του μεγέθους της Deutsche Bank και του σοκ που μία χρεοκοπία της θα μπορούσε να προκαλέσει στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν στους βουλευτές ότι η πολιτική επίπτωση της όποιας κρατικής συμμετοχής σε μία αύξηση κεφαλαίου θα εξουδετέρωνε τα οφέλη της και πρόσθεσαν ότι θα ευνοούσαν την άντληση από ιδιώτες επενδυτές των όποιων κεφαλαίων πιθανόν θα χρειαζόταν η τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση