GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στόχος της Αθήνας στο Eurogroup του Δεκεμβρίου να συζητηθεί το χρέος

Με στόχο το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους να τεθεί στο Eurogroup της 5 ης Δεκεμβρίου, η ελληνική πλευρά, με επικεφαλής τους...


Με στόχο το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους να τεθεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, η ελληνική πλευρά, με επικεφαλής τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, στη διαπραγμάτευση με το κλιμάκιο των θεσμών.
Η ελληνική πλευρά φέρνει στο τραπέζι το σύνολο της ατζέντας έως το τέλος Νοεμβρίου στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης.
Αυτό που επιθυμεί η ελληνική πλευρά είναι όλα τα ζητήματα να έχουν κλείσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, ώστε στο Eurogroup του Δεκεμβρίου να ανοίξει επισήμως η συζήτηση για το χρέος αλλά και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Προσερχόμενος στη συνάντηση, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελούν μέρος της β' αξιολόγησης. Ο ίδιος, ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ για να χρηματοδοτηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ανέφερε ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια.
Το πρωί υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους επικεφαλής των κλιμακίων ότι οι νέες διοικήσεις των τραπεζών θα έχουν τοποθετηθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση