GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε πράγματα που καλό θα ήταν να διαγράψετε από το Facebook για λόγους ασφαλείας

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων όπως του δημοφιλέστερου, του Facebook, ανησυχούν συχνά για την ιδιωτική τους ζωή και την ασφάλεια των...


Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων όπως του δημοφιλέστερου, του Facebook, ανησυχούν συχνά για την ιδιωτική τους ζωή και την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων.
Η τελευταία ανακοίνωση μάλιστα, ότι δηλαδή το Facebook θα επεκτείνει τις διαφημίσεις του και σε τρίτες ιστοσελίδες, ακόμη και για όσους δεν έχουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο, προβλημάτισε ακόμη περισσότερο τους χρήστες όσον αφορά τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται.
Υπάρχουν ωστόσο μερικοί τρόποι για να προστατέψετε την ιδιωτικότητα σας, περιορίζοντας μερικά δεδομένα που μοιράζεστε στο κοινωνικό δίκτυο.
Δείτε ποια θα ήταν καλό να διαγράψετε ή να αποκρύψετε σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας…
1. Τηλεφωνικό αριθμό
Θα ήταν καλό να μην αναγράφετε τον τηλεφωνικό σας αριθμό στο Facebook ακόμη και όταν σας ζητηθεί ή ρυθμίστε το ώστε να μην είναι φανερό.
2. Γενέθλια
Η πλήρης ημερομηνία γενεθλίων είναι ένα μέρος του παζλ των χάκερς για να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και σε τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς. Καλύτερα να αποφεύγετε τη δημοσιοποίηση της πλήρους ημερομηνίας γέννησής σας στο Facebook.
3. Ενημερώσεις τοποθεσίας
Αν έχετε ενεργοποιήσει την αυτόματη δημοσίευση της τοποθεσίας σας σε κάθε κοινοποίηση που κάνετε στο Facebook, ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε. Δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές να γνωρίζουν όλοι πότε είστε και πότε δεν είστε σπίτι σας.
4. Φωτογραφίες των παιδιών σας
Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό αλλά οι κυριότεροι είναι ότι αφενός τα παιδιά δεν μπορούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, ενώ τις φωτογραφίες συχνά μπορεί να δουν εκτός από φίλους σας και φίλοι των φίλων σας. Πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί και να σκεφτείτε με ποιους θέλετε να μοιράζεστε τέτοιες πληροφορίες.
5. Σε ποιο σχολείο πηγαίνουν τα παιδιά σας
Δίνετε μια πολύ σημαντική πληροφορία για τη δραστηριότητα των παίδων σας και ειδικά αν έχετε στους «φίλους» άτομα που δεν γνωρίζετε πολύ καλά, αυτό δεν είναι καλή ιδέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση