GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Herald Tribune εγκαταλείπει το Παρίσι 129 χρόνια μετά

Η ιστορική εφημερίδα International Herald Tribune κλείνει σήμερα τα γραφεία της στο Παρίσι για να εγκατασταθεί στο Χονγκ Κονγκ, έναν ...


Η ιστορική εφημερίδα International Herald Tribune κλείνει σήμερα τα γραφεία της στο Παρίσι για να εγκατασταθεί στο Χονγκ Κονγκ, έναν αιώνα μετά την ίδρυσή της στη Γαλλία, δεκατρία χρόνια μετά την εξαγορά της από τους New York Times και τρία χρόνια μετά την μετονομασία της σε International New York Times.

Η εφημερίδα έχει πωλήσεις 200.000 φύλλων παγκοσμίως, 16.000 στη Γαλλία. Οι πωλήσεις είναι σταθερές , αλλά θα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί. Το κλείσιμο των γραφείων στο Παρίσι θεωρήθηκε αναπόφευκτο. Περί τους 70 εργαζόμενοι απολύθηκαν.

Η σύνταξη της ηλεκτρονικής έκδοσης έχει ήδη μεταφερθεί στο Λονδίνο. Η σύνταξη της έντυπης έκδοσης βρίσκεται στο δρόμο για το Χονγκ Κονγκ.

Το περιεχόμενο της εφημερίδας θα αλλάξει, θα υπάρξει στροφή προς την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα γαλλικά θέματα θα είναι πιο σπάνια και θα περάσουν στην αρμοδιότητα του παρισινού γραφείου των New York Times.

Το τελευταίο άρθρο στάλθηκε χθες το βράδυ, 10 Οκτωβρίου, 129 χρόνια μετά την πανηγυρική ίδρυση της εφημερίδας στη γαλλική πρωτεύουσα εν μέσω της χρυσής περιόδου του Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση