GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρόδος: Ξεκινά στην νησίδα Αλιμιά το παιχνίδι επιβίωσης The Island

Όλα έτοιμα είναι για να ξεκινήσει το παιχνίδι επιβίωσης "The Island" που θα διεξαχθεί από τις 13 έως 23 Οκτωβρίου 2016 στο νη...


Όλα έτοιμα είναι για να ξεκινήσει το παιχνίδι επιβίωσης "The Island" που θα διεξαχθεί από τις 13 έως 23 Οκτωβρίου 2016 στο νησάκι Αλιμιά που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρόδο και την Χάλκη. Συνολικά 20 παίκτες (12 άνδρες και 8 γυναίκες) από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Αγγλία θα ζήσουν ίσως την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους ως σύγχρονοι ...ναυαγοί.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν, το οποίο λανσάρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εξειδικευμένο τουριστικό πρακτορείο "Beyond Borders" με έδρα το Βέλγιο. Το εγχείρημα έχει την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του γραφείου Κάτω Χωρών του ΕΟΤ. Τα μέλη της παραγωγής έχουν εγκατασταθεί στο νησί Χάλκης (όπου υπάγεται διοικητικά η Αλιμιά) και επιβλέπουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη του παιχνιδιού. Οι παίκτες θα πρέπει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους να αντεπεξέρχονται σε διάφορες δοκιμασίες που θα ορίζει κάθε φορά η παραγωγή και θα συγκεντρώνουν πόντους, ώστε οι οκτώ καλύτεροι από την εικοσάδα να περάσουν στον τελικό.
Ο επικεφαλής της ομάδας παραγωγής Joris Meermans μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου συνάντησαν στη Ρόδο ομάδα Βέλγων δημοσιογράφων οι οποίοι βρίσκονταν σε ταξίδι εξοικείωσης, που οργανώθηκε από το γραφείο του ΕΟΤ Κάτω - Χωρών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου.
Οι δημοσιογράφοι που συνοδεύονταν από τη διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ Κυρία Ελένη Σκαρβέλλη και εκπροσωπούν μεγάλα έντυπα του Βελγίου, όπως "Sud Presse", "Plus Magazine", "Travel Express", "Travel Magazine", "De Zondag", "Nieuwsblad", "Femmes d' Aujourd' hui", είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Meermans για την κεντρική ιδέα και τους στόχους του παιχνιδιού και ζήτησαν να μάθουν από την κ. Παπαβασιλείου λεπτομέρειες για τον προορισμό που θα φιλοξενήσει το παιχνίδι. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Meermans τόνισε ότι πρόκειται για μία πρώτη πιλοτική προσπάθεια που έχει σαν στόχο να αποτελέσει ετήσιο γεγονός. Δεν έκρυψε δε τον ενθουσιασμό του για το νησί της Αλιμιάς.
Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Μόλις πρωτοεπισκεφθήκαμε την Αλιμιά μαζί με την αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαβασιλείου ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι το νησί είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε. Είμαστε πραγματικά πεπεισμένοι ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να γίνει ένα ετήσιο γεγονός εάν λάβει μεγαλύτερη προβολή. Πέρα από την προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε λανσάρει μια διεθνή ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο στο Βέλγιο και την Ολλανδία, αλλά και για την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Κάναμε ένα μικρό βήμα φέτος... υπάρχουν παίκτες από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αγγλία πέρα από αυτούς που είναι από το Βέλγιο και την Ολλανδία. Μας εξέπληξε το γεγονός ότι δεν ήταν λίγοι οι ενδιαφερόμενοι από ξένες χώρες, παρόλο που το ταξιδιωτικό μας γραφείο εδρεύει στο Βέλγιο. Μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι μόλις η εκδήλωση πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα, θα ενισχυθεί το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο. Αυτή η δημοσιότητα προφανώς θα έχει θετικά αποτελέσματα και για την ευρύτερη περιοχή που φιλοξενεί το παιχνίδι».
Από την πλευρά της η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε ότι αποτελεί στόχο για την Περιφέρεια η αναζήτηση και προσέλκυση νέων τουριστικών προϊόντων και η εκμετάλλευση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου.
«Όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο έχουν πολλές δυνατότητες οι οποίες δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες. Αποτελεί στόχο μας η αναζήτηση και εισαγωγή καινοτόμων τουριστικών προϊόντων και η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που μπορούν να δώσουν πνοή ακόμη και σε ένα ακατοίκητο νησί όπως είναι η Αλιμιά και προφανώς στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε στο συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν και είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια αυτή θα ευοδωθεί», είπε η αντιπεριφερειάρχης Μ. Παπαβασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση