GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NY Times: Ο Τραμπ ενδέχεται να φοροδιαφεύγει επί 18 χρόνια - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να είχε αποφύγει, με νόμιμο τρόπο, να πληρώνει φόρους επί σχεδόν 20 χρόνια, δηλώνοντας το 1995 ζημιές 916 εκατ...


Ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να είχε αποφύγει, με νόμιμο τρόπο, να πληρώνει φόρους επί σχεδόν 20 χρόνια, δηλώνοντας το 1995 ζημιές 916 εκατομμυρίων, αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα των New York Times.

Το ζήτημα των φόρων που καταβάλλει ο Aμερικανός δισεκατομμυριούχος είναι παλιό και ταυτόχρονα πολύ ευαίσθητο, επειδή ο μεγιστάνας των ακινήτων αρνούνταν ανέκαθεν να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του, μια κίνηση στην οποία προβαίνουν παραδοσιακά οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια. Η δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον από την πλευρά της το έχει κάνει.

Οι New York Times αναφέρουν πως είχαν πρόσβαση, μέσω μιας ανώνυμης πηγής, στη φορολογική δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ του έτους 1995.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως είχε δηλώσει σ' αυτή «ζημιές 916 εκατ. δολαρίων». Αν και δεν είναι γνωστά τα φορολογητέα εισοδήματά του τις επόμενες χρονιές, αυτό το κολοσσιαίο ποσό μπορεί να του επέτρεψε να αφαιρεί εντελώς νόμιμα 50 εκατ. δολάρια από τα φορολογητέα εισοδήματά του κάθε χρονιά «επί 18 χρόνια», δηλαδή μέχρι το 2013.

Οι τεράστιες ζημιές που φέρεται ότι είχε υποστεί ο Τραμπ οφείλονταν, σύμφωνα με τους Times, στις ηχηρές αποτυχίες του στον κόσμο των καζίνο του Ατλάντικ Σίτι, στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, και σε άλλα προβλήματα που αντιμετώπισε στον ξενοδοχειακό τομέα και στις αερομεταφορές.

Ερωτηθείς για το άρθρο των New York Times, ο υποψήφιος δεν απάντησε άμεσα.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία δεν γίνεται αναφορά στις ζημιές των 916 εκατ. δολαρίων, αλλά διαβεβαιώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, «ένας ταλαντούχος επιχειρηματίας», «δεν πληρώνει περισσότερους φόρους απ' ό,τι ορίζει ο νόμος».

Οι New York Times, υποστήριξε επίσης η ομάδα του Τραμπ, «δεν είναι παρά η προέκταση της εκστρατείας της Κλίντον, του Δημοκρατικού Κόμματος και των ειδικών συμφερόντων του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση