GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O λαός απαιτεί μια διαφορετική πολιτική και όχι πλειστηριασμούς ακινήτων!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ Η είδηση ότι έρχονται 5000 πλειστηριασμοί ακινήτων και μάλιστα άμεσα φέρνε...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Η είδηση ότι έρχονται 5000 πλειστηριασμοί ακινήτων και μάλιστα άμεσα φέρνει τα πάνω κάτω στην κυβέρνηση όπου πάρα τις προεκλογικές εξαγγελίες της για ούτε έναν πλειστηριασμό ακινήτων έρχεται αντιμέτωπη τώρα με τον εαυτό της και την διαδικασία των πλειστηριασμών.
Ήδη η πρώτη κίνηση για εφαρμογή τους στέφθηκε από αποτυχία και μεγάλες αντιδράσεις....

Πάρα ταύτα στις 18 Οκτωβρίου οι θεσμοί θα αρχίσουν και πάλι τις διαπραγματεύσεις όπου όλα δείχνουν ότι πάμε εκ νέου σε νέες απαιτήσεις από τους δανειστές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει ότι έχει χάσει πια την κάθε παρέμβασή της αφού δηλώσεις από το εξωτερικό δείχνουν ότι θα ακολουθηθεί μια πιο σκληρή πολιτική στα άμεσο μέλλον που θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε αδιέξοδα.

Είναι πολλοί πια αυτοί που θεωρούν ότι τα αδιέξοδα θα οδηγήσουν σε εκλογές και σε μια άλλη κυβέρνηση που θα διαχειριστεί τα δύσκολα. Ενώ η πιθανότητα για έξοδο στις αγορές απομακρύνεται αισθητά αφού χρειάζονται πολύ περισσότερες μεταρρυθμίσεις κάτι το οποίο επεσήμανε και πρόσφατα σε δηλώσεις του ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Μπορεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ να δημιούργησε κάποιες προσδοκίες πάρα ταύτα η πληρωμή του με πιστωτικές κάρτες και με δόσεις δεν μπορεί να καταγραφεί θετικά αφού η πληρωμή με κάρτα στις εφορίες δεν εξασφαλίζει κανέναν!

Είναι ξεκάθαρο πιά ότι τα 48,9 έως 51 δις ευρώ παραπάνω χρέος που δημιούργησαν τα πειράματα της κυβέρνησης (με πρωταγωνιστή τον Γιάνη Βαρουφάκη)στο τρίτο μνημόνιο τώρα έχουν μεγάλο κόστος. Κόστος που φθάνει και τα 86 δις ευρώ εάν συμπεριλάβουμε και άλλους παραμέτρους!

Η προηγούμενη κυβέρνηση του κυρίου Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώνετε πια ότι έδωσε κοστολογημένα με την μεγαλύτερη διαγραφή χρέους καλύτερα αποτελέσματα. Οι τράπεζες έμειναν ανοικτές χωρίς capital control που επέβαλε ο κ. Τσίπρας ενώ έκλεινε με το μνημόνιο και βγήκε στις αγορές και το κυριότερο δεν θα έπαιρνε νέα μέτρα.

Σήμερα όλα αυτά φαντάζουν ως όνειρο δεινής νυκτός!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κίνδυνοι στο τραπεζικό σύστημα είναι ορατοί ενώ πολλοί κάνουν λόγο και για.... πίεση στο στο νόμισμα δηλαδή το Ευρώ!

Η κυβέρνηση εξαντλεί την ικανότητά της να βαφτίζει το κρέας ψάρι και το ψάρι κρέας σε μία αδιέξοδη πολιτική παραδομένη στις έξωθεν πιέσεις χωρίς διαφορετικές προτάσεις εξαντλούμενη σε δηλώσεις του τύπου ότι εκλογές θα γίνουν 2019 και άλλα τέτοια.

Στην πραγματική οικονομία επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά ή μετακομίζουν στο εξωτερικό η ανάπτυξη πάει περίπατο και οι Έλληνες φορτώνονται καθημερινά από υποχρεώσεις...

Για να δούμε στο συνέδριο του Σύριζα 13-16 Οκτωβρίου πόσα από τα παραπάνω θα συζητηθούν και τι θα πουν οι θεσμοί στις 18 Οκτωβρίου;


Όλοι μιλούν για αδιέξοδη πολιτική που θα οδηγήσει σίγουρα σε εκλογές την κυβέρνηση.

Ο λαός απαιτεί μια διαφορετική πολιτική...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση