Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

  Τσίπρας: Oύτε η δικαστική αλλά ούτε και η εκτελεστική εξουσία θα επιτρέψουν την θεσμική εκτροπή - ΤΩΡΑ


  -Θέλουμε ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό, αριστερό και ριζοσπαστικό. Να συσπειρώσουμε στις τάξεις μας όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας.

  -Στη μάχη στη δημ. διοίκηση, οι ντουλάπες του πελατειακού συστήματος έχουν ανοίξει αποκαλύπτοντας τους σκελετούς του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

  -Στη μάχη της διαφθοράς στο πολιτικό σύστημα, έρχονται σήμερα στο φως οι υποθέσεις των θαλασσοδανείων των κομμάτων αλλά και των ολιγαρχών.

  -Το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα διμερές. Λύση με παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί δεν είναι λύση.

  -Το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής των τουρκικών στρατευμάτων, πρόβλημα παραβίασης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

  -Είμαστε σταθερά υπέρ της λύσης του Κυπριακού και στηρίζουμε αταλάντευτα τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση.

  -Η προσφυγική κρίση δεν μπορεί να κουκουλωθεί, να κρυφτεί στις γωνίες της Ευρώπης. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

  -Το επόμενο διάστημα έχουμε να διαχειριστούμε πολύ σημαντικά θέματα. H κυβέρνηση κι ο λαός μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αρχές και αξίες.

  -Και να ξέρουν όσοι το επιχειρήσουν ότι ούτε η δικαστική αλλά ούτε και η εκτελεστική εξουσία θα επιτρέψουν την θεσμική εκτροπή.

  -Στο εξής ολιγάρχες και καναλάρχες θα αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Καμία διευθέτηση κάτω από το τραπέζι και κανένα χατήρι.

  -Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Για αυτό μας επέλεξε ο ελληνικός λαός. Για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αριστερά και το λαό μας.

  -Όταν αναλάβαμε να δώσουμε τη μάχη για τη χώρα και το λαό, δεν είχαμε εγγύηση για τη νίκη. Όποιος ψάχνει για εγγυήσεις ας αναλάβει στα εύκολα.

  -Οι εταίροι μας στην Ευρώπη έχουν αντιμετωπίσει τις κρίσεις με αμηχανία και καθυστέρηση. Η τακτική της μετάθεσης δεν μπορεί να συνεχιστεί.

  -Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να επιλυθεί. Το ίδιο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

  -Στο εσωτερικό, επιλέξαμε να μη γίνουμε και εμείς μαριονέτες της εγχώριας ολιγαρχίας και της διαπλοκής, όπως όλοι οι προηγούμενοι.

  -Στοχεύουμε να ολοκληρώσουμε άμεσα την δεύτερη αξιολόγηση. Όπως τηρούμε τη συμφωνία το ίδιο περιμένουμε και από θεσμούς και εταίρους.

  -Στο εσωτερικό, επιλέξαμε να μη γίνουμε και εμείς μαριονέτες της εγχώριας ολιγαρχίας και της διαπλοκής, όπως όλοι οι προηγούμενοι.

  -Από επιλογή να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

  -Έχουμε σήμερα όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Τα εσωτερικά και τα εξωτερικά. Και αυτό όχι από λάθος ή από αμέλεια αλλά από πολιτική επιλογή.

  -Nα μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Που αν γύριζε θα γύριζε για να πάρει εκδίκηση.

  -Αυτή την ώρα έχουμε μία επιλογή: Να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τσίπρας: Oύτε η δικαστική αλλά ούτε και η εκτελεστική εξουσία θα επιτρέψουν την θεσμική εκτροπή - ΤΩΡΑ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr