GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη: Υπάρχει ανάγκη για δομικό ανασχηματισμό

«Ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει απόψε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην εκπ...


«Ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει απόψε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.
Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε συγκεκριμένα: «Οι συσχετισμοί εσωκομματικά, δεν νομίζω να αφορούν την κοινωνία. Ωστόσο, ένα συνέδριο του κόμματος που σήμερα είναι στο πλειοψηφικό σχήμα της κυβέρνησης, ως φορέας υποστήριξης εννοώ, προφανώς και οι θέσεις και αυτά που θα ακουστούν εκεί και το τι άποψη θα διαμορφώσει για την πορεία της χώρας, για το άνοιγμα στην κοινωνία, για τον ρόλο που θέλει να παίξει ως κόμμα μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας, αλλά και ως σημαντική ιστορική στιγμή, δηλαδή αριστερή κυβέρνηση, πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, μέσα σε δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Νομίζω ότι από μόνη της η χρονική συγκυρία, κάνει το συνέδριο αυτό ιστορικής σημασίας, που πρέπει να διαμορφώσει καθοριστικό ρόλο, και του κόμματος με τον διακριτό του ρόλο φυσικά από την κυβέρνηση, για τα τεκταινόμενα στη χώρα. Και βεβαίως, εκτός από το ‘μπροστά’ που είναι το κυρίως θέμα, ξέρετε, και χωρίς σωστή διάγνωση του τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, και σε ποια στιγμή ακριβώς βρισκόμαστε, προφανώς τα συμπεράσματα δεν μπορεί να είναι σωστά. Άρα χρειάζεται και η ανασκόπηση του παρελθόντος και κριτική και αυτοκριτική και βεβαίως, κυρίως όμως, το βλέμμα στραμμένο μπροστά».
Στο ερώτημα, αν είναι κρίσιμο το συνέδριο ή ο ανασχηματισμός που ακολουθεί, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Αυτό που απασχολεί τον πολίτη είναι η διαμόρφωση της καθημερινότητας, του καθενός προσωπικά αλλά και συλλογικά, και η λύση των προβλημάτων που αναμένει από μία κυβέρνηση. Ωστόσο δεν είναι ευθεία συνεπαγωγή ότι ο ανασχηματισμός ή το συνέδριο. Νομίζω ότι το συνέδριο έχει τον δικό του ρόλο και ο ανασχηματισμός φυσικά έχει τον επίσης σημαντικό δικό του ρόλο, αλλά και τα δύο κρίνονται απαραίτητα».
Ερωτηθείσα για το τι ανασχηματισμός πρόκειται να γίνει, αν θα είναι διορθωτικός, δομικός, αν θα είναι ένας ανασχηματισμός με σοβαρές και μεγάλες αλλαγές ή θα είναι ένας ανασχηματισμός κατά τον οποίο θα αλλάξουν ένα – δύο πρόσωπα, η κ. Γεροβασίλη απάντησε:
«Καταρχήν δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή ανοιχτό για το πώς και τι θα γίνει, και πότε, ο ανασχηματισμός. Ότι κάποια στιγμή θα γίνει ανασχηματισμός είναι βέβαιο, έχει αναγγελθεί και από τον Πρωθυπουργό και παλαιότερα ότι θα γίνει κάποια στιγμή και ότι όλοι είμαστε εδώ για να κριθούμε… Και βεβαίως κάποια στιγμή θα γίνει. Αυτό το οποίο λέω εγώ, είναι ότι δεν ξέρω πότε θα γίνει. Και επίσης κανένας ανασχηματισμός, για να μην μιλάμε με κοινοτοπίες, δεν έχει ανακοινωθεί από πριν όταν συμβαίνει. Εκτιμώ, ότι η ανάγκη είναι για έναν δομικό ανασχηματισμό».
Ακούστε το ηχητικό:



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση