GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

REUTERS: ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ για το ΔΝΤ! Μετά τις γερμανικές εκλογές λύση για το χρέος...

Yannis Koutsomitis   Με ειδικό καθεστώς και χωρίς νέο δάνειο θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα: Reuters Με ένα ειδικό καθεστώ...


Yannis Koutsomitis 
Με ειδικό καθεστώς και χωρίς νέο δάνειο θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα: Reuters

Με ένα ειδικό καθεστώς, ειδικά σχεδιασμένο για την Ελλάδα, και χωρίς να παράσχει νέο δάνειο θα μπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκρισή του από την Washington.

Το Ταμείο δεν θα είναι επίσημος δανειστής αλλά θα συμμετάσχει ως σύμβουλος με αυξημένες αρμοδιότητες, ώστε να μπορέσει να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της διαφοράς απόψεων για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Από το 2015 ισχυρίζομαι ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση καθώς τα δάνεια του ΔΝΤ είναι και ακριβά αλλά απαιτούν και άμεση αποπληρωμή.

Το θέμα είναι να πακεταριστεί έτσι η νέα φόρμουλα ώστε να πεισθεί η Μπούντεσταγκ εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Το θέμα της τελικής λύσης για την ελάφρυνση του χρέους μετατίθεται έτσι για τα τέλη του 2017, μετά τις γερμανικές εκλογές, όπως γράφω εδώ και πολλούς μήνες.

1 σχόλιο

  1. ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ , Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

    *Η μείωση του χρέους εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!

    *Ο Γιώργος Παπανδρέου,
    έδωσε δείγμα γραφής τι είχε προγραμματίσει και τι έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα …του Καραμανλή, και μέσα σε ένα χρόνο ψήφισε τέτοιους νόμους, ώστε να πιάνονται οι ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ’’ που είχαν φορολογική ασυλία αφ΄ενός, και αφ΄ετέρου να συλλαμβάνονται ΟΛΟΙ!!! χωρίς εξαιρέσεις.

    * Πίστευε και πιστεύει, ότι η σύλληψη της φοροδιαφυγής αποτελούσε και αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο κάθε ευνομούμενου κράτους και πηγή και βάση κάθε σωστής μελλοντικής ανάπτυξης για τη σωτηρία της Ελλάδας.

    *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ,
    ========================================
    την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2022, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.

    *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’
    ==========================
    για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου,
    *αποτέλεσε η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και νόμων αλλά ΠΑΝΩ από όλα , τα πρωτόγνωρα ΘΕΤΙΚΑ αποτελέσματα από την πρώτη χρονιά.,

    *οι διαρθρωτικές αλλαγές ,
    * τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1.2 δις ευρώ, σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες,
    * η διαύγεια,
    *η φοροδοτική ισότητα,
    *η άρση του τραπεζικού απορρήτου,
    *ο οικονομικός εισαγγελέας,
    *οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.

    *Ναι ! αυτόν το νόμο, που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.

    Οι επώνυμοι μεγαλοφοροφυγάδες
    ============================
    που ‘’φιλοξενούνται’’ στον Κορυδαλλό, είναι οι πιο αξιόπιστες αποδείξεις, μαρτυρίες, αφού αποτελούν μία ακόμη επιβεβαίωση, της επιτυχίας του συστήματος των νέων διαρθρωτικών αλλαγών που ψήφισε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου , αλλά και της δυνατότητας δημιουργίας μιας νέας Ελλάδας, οικονομικά ανεξάρτητης, εθνικά περήφανης με φωνή και αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί τα εδάφη της και να διεκδικήσει τα δίκαιά της.

    *Η άσκηση εθνικής εξωτερικής πολιτικής είναι προϋπόθεση μιας οικονομικά αυτοδύναμης και ανεξάρτητης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που δεν θα παίρνει ..άδεια από τους δανειστές της.

    N Bράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση