GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tυφώνας Μάθιου: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα

Ο τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος που απειλεί να πλήξει άμεσα τις ΗΠΑ, μετά από δέκα και πλέον χρόνια πλησιάζει στη Φλόριντα, αφού κόστισε τ...


Ο τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος που απειλεί να πλήξει άμεσα τις ΗΠΑ, μετά από δέκα και πλέον χρόνια πλησιάζει στη Φλόριντα, αφού κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 339 ανθρώπων στην Αϊτή στην καταστροφική βόρεια πορεία του, μέσω της Καραϊβικής.

Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησιάζει προς τις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό φτάνει στα 215 χιλιόμετρα την ώρα ενώ. παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων του, η έντασή του παραμένει στην κατηγορία 4. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Πολιτεία της Φλόριντα, της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνα, καθώς ο χειρότερος τυφώνας της δεκαετίας στην Καραιβική, αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές παράκτιες περιοχές το βράδυ. 

Οι αρχές έχουν καλέσει περισσότερους από 3 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα παράλια για να είναι ασφαλείς, ή να χρησιμοποιήσουν τα καταφύγια στις πολιτείες. 

Όπως μεταδίδει το CNN, συνολικά πάνω από 3.811 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί ενώ στην περιοχή της νότιας Καρολίνα, 65 καταφύγια έχουν ήδη ανοίξει ενώ άλλα 25 είναι σε επιφυλακή. 

Στο μεταξύ, η τροπική καταιγίδα Νικόλ, που πλήττει τις Βερμούδες, ενισχύθηκε και μετατράπηκε σε τροπικό κυκλώνα, με ανέμους ταχύτητας 130 χιλιομέτρων την ώρα. Ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο εντός των επόμενων 24 ωρών αλλά προς το παρόν δεν θεωρείται σκόπιμο να σημάνει συναγερμός, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Τυφώνων (NHC). Η Νικόλ βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα δυτικά του Μάθιου.

ΟΙ ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι αν ο «Μάθιου» συνδυαστεί με τον τυφώνα «Νικόλ», τότε το πέρασμά του θα είναι ακόμα πιο καταστροφικό.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση