GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικό μουσείο στα καλύτερα του κόσμου σύμφωνα με το TripAdvisor

Το The Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη, το μεγαλύτερο μουσείο Τέχνης στην Αμερική που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή ...


Το The Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη, το μεγαλύτερο μουσείο Τέχνης στην Αμερική που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή και επισκέψιμα μουσεία παγκοσμίως με τη μόνιμη έκθεσή του να περιλαμβάνει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντικείμενα κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα. Ακολουθεί το The Art Institute of Chicago στο Σικάγο.

Λειτουργεί από το 1879 και πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα των ΗΠΑ, το οποίο δέχεται ετησίως περίπου ενάμιση εκατομμύριο επισκέπτες.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το State Hermitage Museum and Winter Palace στην Αγία Πετρούπολη, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της ρωσικής πόλης και το μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως.
Το μουσείο φιλοξενείται στα Χειμερινά Ανάκτορα, τα οποία αποτελούνται από έξι εντυπωσιακά και επιβλητικά κτήρια στις όχθες του ποταμού Νέβα.
Επόμενο στη λίστα του TripAdvisor το Musee d'Orsay στο Παρίσι, στις όχθες του Σηκουάνα, ένα από τα σημαντικότερα της γαλλικής πρωτεύουσας.
Στις αίθουσές του φιλοξενούνται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που χρονολογούνται από το 1848 έως το 1914.

Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει το National Museum of Anthropology στο Μεξικό.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο του Μεξικό, οι συλλογές του οποίου αποτελούνται από σημαντικά αρχαιολογικά και ανθρωπολογικά ευρήματα από την προ- Κολομβιανή εποχή.
Στην ένατη θέση της λίστας διακρίνεται ένα από τα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά μουσεία της Ελλάδας, με εκθέματα που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.
Μάθετε ποιο ελληνικό μουσείο κατέλαβε την 9η θέση στη λίστα του TripAdvisor στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση