GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΛΗΓΜΑ! YΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ σε παραίτηση ο Παραράς...

Την παραίτησή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κοινοποίησε ένα από τα μέλη της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, Πέτρ...


Την παραίτησή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κοινοποίησε ένα από τα μέλη της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, Πέτρος Παραράς, μετά τις κατηγορίες για σχέσεις με την Χούντα των Συνταγματαρχών.



Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της Βουλής, είχε κάνει λόγο για ευτελισμό του Συντάγματος καταγγέλλοντας: "Συμπεριλάβατε τον κ. Παραρά. Το ξέρετε πως ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας. Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα".

Παράλληλα και το Ποτάμι είχες τονίσει ότι "η κυβέρνηση ζητά τη βοήθεια ανθρώπων που είχαν δουλέψει και για τη Χούντα, σε επιτροπές για το χουντικό Σύνταγμα. Τελικά, θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Με αυτήν την κυβέρνηση, θα τα ζήσουμε όλα. Είναι πραγματικά ασυναγώνιστοι στο να ευτελίζουν όλα τα σημαντικά και να εκθέτουν ακόμη και σοβαρούς ανθρώπους".

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Παραράς υπέβαλε την παραίτησή του τονίζοντας πως "δεν επιτρέπει σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό του ήθος" ενώ συμπλήρωσε ότι "Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα".

Ο κ. Παραράς επικαλείται ως λόγους της παραίτησής του την τελική σύνθεση της επιτροπής, η συμμετοχή στην οποία "δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου", εφόσον ο ρόλος της αφορά την ακρόαση θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και «τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου".

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Πέτρου Παραρά, έχει ως εξής:

"Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 2016

Πρωθυπουργόν της Ελλάδος Κύριον Αλέξη Τσίπρα

Κοινοποίηση: Καθ. Μ. Σπουρδαλάκη

Κύριε Πρόεδρε,

Κατόπιν προτροπής του φίλου μου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου απεδέχθην να μετάσχω σε επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την προεδρία της οποίας, όπως με πληροφόρησε, θα προτεινόταν να αναλάβει ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος. Πληροφορήθηκα όμως χθες ότι παρόμοια επιστημονική επιτροπή θα συγκροτηθεί στο μέλλον.

H αρμοδιότητα της επιτροπής διαλόγου, όμως, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου.

Άλλωστε, ο δημόσιος διάλογος προϋποθέτει την τήρηση αρχών δημοκρατίας και σεβασμού, τις οποίες ορισμένες πλευρές φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένες να τηρήσουν, όπως προκύπτει από τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για την τιμή που μου κάνατε, αλλά για τους παραπάνω λόγους υποβάλλω την παραίτησή μου από την ανωτέρω επιτροπή.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Πέτρος Παραράς

Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Επίτιμος Αντιπρόεδρος ΣτΕ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση