Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

  Στοιχεία σοκ: 17 εκατ. γυναίκες στην Ευρώπη κακοποιήθηκαν σε 1 χρόνο


  Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών στην Ευρώπη: μέσα σε ένα μόλις χρόνο κακοποιήθηκαν 16.700.000 γυναίκες στην ΕΕ! Στην Ελλάδα, το ποσοστό είναι εξίσου σοκαριστικά υψηλό: σωματική βία αναφέρει ότι έχει υποστεί το 24% των γυναικών, δηλαδή 1 στις 4 γυναίκες, (18% από σύντροφο και 10% από άλλο άτομο), ενώ σεξουαλική βία αναφέρεται από το 6% των γυναικών (5% από σύντροφο και 1% από άλλο άτομο), σύμφωνα με την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΕ).
  Κάθε χρόνο σημειώνονται 5.000 βιασμοί στη χώρα μας. Ωστόσο μόνο 150 από αυτά πιστοποιούνται και ακολουθούν τη νομική οδό και αυτό, όπως σημειώνει η ΕΙΕ, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ιατροδικαστικών δομών, αφού, «οι μισοί τουλάχιστον νομοί της χώρας μας δεν διαθέτουν ούτε ένα ιατροδικαστή».
  Η ΕΙΕ εξηγεί ότι ο μόνος γιατρός που είναι ειδικός στην καταγραφή, εκτίμηση και πιστοποίηση των σωματικών βλαβών ή στην πιστοποίηση της σεξουαλικής βίας είναι ο ιατροδικαστής. «Κανένα άλλο ιατρικό πιστοποιητικό από γιατρό διαφορετικής ειδικότητας δεν έχει καμία απολύτως αξία».
  Δωρεάν επισκέψεις στα ιατροδικαστικά ιατρεία για τις κακοποιημένες γυναίκες
  Με αφορμή την 25η Νοέμβρη, η οποία έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ, ως παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η ΕΙΕ προσφέρει για μία εβδομάδα δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε όλες τις γυναίκες που αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, από 25 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου, τα συνεργαζόμενα με την ΕΙΕ, νόμιμα ιατροδικαστικά ιατρεία της χώρας θα δέχονται δωρεάν όλες τις κακοποιημένες γυναίκες. Για την πλήρη λίστα των συνεργαζόμενων ιατρείων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΕΙΕ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Στοιχεία σοκ: 17 εκατ. γυναίκες στην Ευρώπη κακοποιήθηκαν σε 1 χρόνο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr