GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραήλ: 1.784 σπίτια κάηκαν μόνο στη Χάιφα - Έσβησαν οι φωτιές

Οι πυρκαγιές που μαίνονταν τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις...


Οι πυρκαγιές που μαίνονταν τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έχουν κατασβεστεί, ανέφεραν σήμερα οι ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης.

"Καμία από τις πυρκαγιές δεν είναι πλέον ενεργή (...) Από χθες το βράδυ, είναι αρκετά ήρεμα, δεν είχαμε άλλες κλήσεις", ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών επέμβασης κατά των πυρκαγιών, Γιόραμ Λεβί, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, μια σειρά ασυνήθιστων πυρκαγιών προκάλεσαν πολύ σημαντικές ζημιές στο Ισραήλ και στη συνέχεια ξέσπασαν και άλλες στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Στη Χάιφα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν την Πέμπτη να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά που είχε φθάσει σε απόσταση μερικών μέτρων. Σύμφωνα με τον δήμο της πόλης, 1.784 σπίτια επλήγησαν από τα οποία 572 δεν είναι πλέον κατοικήσιμα. Οι ζημιές στην πόλη εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 120 εκατομμύρια δολάρια.

Οι παλαιστίνιοι πυροσβέστες, που είχαν έρθει για να συνδράμουν τους πυροσβέστες στο Ισραήλ, είχαν επίσης να αντιμετωπίσουν τις φλόγες στη Δυτική Όχθη. Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας ανέφερε ότι την Παρασκευή και το Σάββατο "επενέβη 143 φορές λόγω των πυρκαγιών" που δεν προκάλεσαν θύματα αλλά κατέστρεψαν πολλές καλλιέργειες, κυρίως ελαιώνες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας δεν έχει καταγράψει από χθες βράδυ κλήσεις για να επέμβει στη Δυτική Όχθη.

Συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Άμυνας, "770 ελαιόδεντρα" κάηκαν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, από τα όρια της Ιερουσαλήμ μέχρι εκείνα της Ραμάλα και της Τζενίν.

Συνολικά 21 ισραηλινά και ξένα αεροπλάνα (τουρκικά, ελληνικά, κροατικά, ρωσικά, γαλλικά, καναδικά, ισπανικά και αζερικά), καθώς και ένα μεγάλο αμερικανικό δεξαμενόπλοιο συμμετείχαν στις επιχειρήσεις.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη 23 ανθρώπων ως υπόπτων για την πρόκληση των πυρκαγιών χωρίς να αναφερθεί στα ονόματά ή στην εθνικότητά τους. Άλλοι επτά ανακρίνονται. Οι ισραηλινές αρχές δηλώνουν πως υποψιάζονται ότι η πρόκληση των πυρκαγιών μπορεί να συνδέεται με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση