GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΠΛΗΞΗ! Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Μητσοτάκη - Καμμένου και το ...άδειασμα Τζανακόπουλου

Διεξοδική και εφ’ όλης της ύλης επί των θεμάτων ασφάλειας και άμυνας της χώρας ήταν η ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσ...



Διεξοδική και εφ’ όλης της ύλης επί των θεμάτων ασφάλειας και άμυνας της χώρας ήταν η ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο Παπάγου.
Η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διεξήχθη σε «πολύ καλό κλίμα συναίνεσης».
Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρατηρούσαν ότι είναι καλό για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να βλέπουν ένα κλίμα συναίνεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση στα θέματα άμυνας και ασφάλειας και προέτρεπαν και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας να κάνει αποδεκτές σχετικές τροπολογίες βουλευτών. Υπενθύμιζαν δε το γεγονός ότι παλαιότερα ο προϋπολογισμός του ΥΕΘΑ ψηφιζόταν από όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι η αναδιοργάνωση των δομών για την καλύτερη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων επιβάλλει τη στήριξη στις δύσκολες πολιτικές.
Η ενημέρωση περιεστράφη γύρω από θέματα που αφορούν στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην εκπαίδευση, στα εξοπλιστικά προγράμματα, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο ΝΑΤΟ, στις προσπάθειες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας προς υποστήριξη των στελεχών, μέσα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας κλπ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων για τις προτάσεις του υπουργείου για στράτευση στα 18, με αρχικό στάδιο εκπαίδευσης τις βασικές μονάδες, για την αξιοποίηση της θητείας, ώστε να αποτελέσει επαγγελματικό εφόδιο για τους οπλίτες, όπως την εκπαίδευσή τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την επαναφορά του διπλώματος οδήγησης για βαρέα οχήματα κλπ.Σημειώνεται ότι η εκμάθηση στους Η/Υ κοστίζει 150 ευρώ, ενώ θα παρέχεται δωρεάν στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ βλέπει θετικά το θέμα της στράτευσης στα 18.  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος φέρεται να συμφώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να φέρει πρόταση για υποχρεωτική στράτευση στα 18, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος άδειασε τον κυβερνητικό εταίρο, τονίζοντας ότι το καθεστώς στράτευσης αυτή τη στιγμή δεν αλλάζει αλλά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εννοούσε εθελοντικά.
Ο κ..Καμμένος σύμφωνα με γαλάζιες πηγές  ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη: "Εγώ θα έστελνα στη Βουλή μία τέτοια πρόταση, θα έχω τη στήριξη σας;" Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι εάν αυτό κάλυπτε τις επιχειρησιακές ανάγκες, θα το έβλεπε θετικά, σύμφωνα με τις ίδιες γαλάζιες πηγές.
Κατά τη διάρκεια του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε ερώτηση για την υποχρεωτική και όχι εθελοντική στράτευση. Συγκεκριμένα στο ερώτημα: "Κύριε εκπρόσωπε, σήμερα μετά τη συνάντηση του κ. Καμμένου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προέκυψε σύγκλιση των δυο του Υπουργού και του Προέδρου της ΝΔ για την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Η θέση της Κυβέρνησης ποια είναι; Είναι υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18;", η απάντηση του κ.Τζανακόπουλου ήταν: "Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση στο εσωτερικό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης".
Το Μαξίμου στη συνέχεια με ενημερωτικό σημείωμα διευκρίνιζε ότι: "Ο Υπουργός κ. Καμμένος μίλησε για κίνητρα που μπορούν να δοθούν σε περίπτωση εθελοντικής στράτευσης στα 18! Ελπίζουμε ότι γίνεται κατανοητή η διαφορά μεταξύ εθελοντικής και υποχρεωτικής στράτευσης."


Ο κ. Μητσοτάκης επίσης, ενημερώθηκε για τα εξοπλιστικά προγράμματα και για την ανάγκη αναβάθμισης της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα από τον εκσυγχρονισμό των F-16 και την προοπτική αγοράς νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, λόγω του υπερεξοπλισμού της Τουρκίας.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο ρόλος του νότιου τομέα του ΝΑΤΟ αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε σχέση με το βόρειο τομέα και αναβαθμίζεται ο ρόλος της Σούδας.
Επανέλαβαν δε ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στη συνέχιση της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, παρά τις αντιρρήσεις που θέτει η Τουρκία.
Τέλος, οι ίδιες πηγές σχολίαζαν για τον προϋπολογισμό του ΥΕΘΑ, ότι «τα πράγματα πηγαίνουν καλά» θυμίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση έπαιξε ρόλο και η βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, με καύσιμα, μέσα κλπ.
Λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του προέδρου της ΝΔ και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η ιδιαίτερη συνάντηση τους στο γραφείο του κ. Καμμένου δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά έγινε γνωστό ότι θα γίνει σύντομα.

2 σχόλια

  1. Εδώ είναι ο Κούλης δεν έφυγε ποτέ...

    O Τσίπρας είπε ότι έγινε πραξικόπημα (και το λέει και το ξαναλέει) έτσι λέει υπόγραψε το μνημόνιο του.. δλ. κήρυξε τη Δημοκρατία έκπτωτη και τον εαυτό του διαχειριστή ενός καθεστώτος επιτροπείας.... Όπως ακριβώς, πριν από αυτόν, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Παπαδήμος, ο Παπανδρέου.... Έτσι δεν είναι;;

    Μη μας ζαλίζετε λοιπόν ΟΛΟΙ ΣΑΣ... Σε τίποτε δεν διαφέρετε από τους προηγούμενους - ή διαφέρετε;;; όσο ο ελληνικός σας ανέχετε χωρίς να έχετε καμιά απώλεια είναι καταδικασμένος σε ΘΆΝΑΤΟ...

    Οπότε το «θα έρθει ο Κούλης», δεν συγκινεί κανέναν....

    Εδώ είναι ο Κούλης, ο Αδωνις, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς ,ο Βοριδης ποτέ δεν έφυγαν.-

    Όταν ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνει ότι σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, όποιος τολμά να δηλώσει κομμουνιστής, τον στέλνουν στην μπουζού να μετράει της φυλακής τα σίδερα ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΈΧΟΥΝ ΣΤΡΑΠΑΤΣΆΡΕΙ αυτό τα λέει ΌΛΑ....ΓΑΜΏ ΤΗΝ<<<<< ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ>>>>> ΟΛΩΝ ΣΑΣ....

    ΜΌΝΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΞΊΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ... ΑΛΗΤΕΣ .



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ συμπαραστεκόμενοι ( τσίπρας και οι συν αυτώ) και άμεσα εμπλεκόμενοι Κύπριοι, θα δεχτούν αυτά που συζητούνται για μια συμφωνία στο Κυπριακό που θα επιτρέπει στους Τουρκοκύπριους ( μακρύ και κοντινό χέρι της Άγκυρας)…….

    να έχουν εκ περιτροπής την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και βέτο στην θέληση της πλειοψηφούσης, τώρα Ελληνοκυπριακής πλευράς,…….

    να χειρίζεται πλέον και σε μεγάλο βαθμό η Άγκυρα την Κυπριακή ΑΟΖ, την δυνατότητα να τορπιλίσει η Άγκυρα τις συμφωνίες Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου,……..

    να έχουμε την Τουρκία που μέσα από τους Τουρκοκύπριους θα καθορίζει την στάση όλης της Κύπρου απέναντι στην Αίγυπτο που αν θυμάστε την αιματοκύλησε, γιατί δεν μπόρεσε να έχει Πρόεδρο της, τον αρεστό σε αυτήν, που ποτέ δεν θα συμφωνούσε με Ελλάδα και Ελληνοκύπριους για κοιτάσματα και ΑΟΖ….
    Το πρώτο που θα κάνει και μάλλον το έχει ξεκινήσει είναι να διαλύσει τις όποιες συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου…. ΕΚΤΟΣ και εάν η Αίγυπτος αποκτήσει φιλότουρκο πρόεδρο και επίσης αν οι αγωγοί θα περάσουν μέσα από την Τουρκία και εκτός και εάν οι Τουρκοκύπριοι, δηλαδή η Τουρκία, θα έχουν ίση ωφέλεια, προς το παρόν, γιατί αργότερα με την ανατροπή του δημογραφικού, θα αλλάξουν τα πράγματα…….

    να μην γίνετε κουβέντα από τους προδότες Τσιπραίους Έλληνες που συμπαρίστανται τάχα μου για το καλό αλλά και από τους Κύπριους για τους εκατό χιλιάδες Τούρκους έποικους από τα βάθη της Ανατολίας που εγκατέστησε με την βία η Άγκυρα στην Τουρκοκρατούμενη Κύπρο για να αλλοιώσει τον πληθυσμό της Κύπρου συνολικά όταν θα έρθει η στιγμή, και που από ότι φαίνεται ήρθε.,……

    να διδάσκετε πλέον η Τουρκική γλώσσα σε όλα τα Κυπριακά σχολεία, …..

    να μείνει ο Θεός ξέρει μέχρι πότε ο Τουρκικός στρατός στην Κύπρο και μέχρι τότε όπως λέει ο σοφός λαός, η το σαμάρι σπάει ή ο γάιδαρος ψοφάει……

    να γίνει η Κύπρος τελικά Τουρκική επαρχία αφού είναι δεδομένο ότι με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων κα Ελληνοκυπρίων και την υπεργεννητικότητα των Τούρκων στο νησί σε διάστημα είκοσι είκοσι πέντε ετών ο πλειοψηφών πληθυσμός θα είναι οι Τούρκοι…….

    να έρχονται στην Κύπρο νέοι άποικοι Τούρκοι χωρίς κανένα περιορισμό, όταν δεχτεί η ευρωπαϊκή ένωση την ελεύθερη είσοδο Τούρκων υπηκόων ποιος θα εμποδίσει Τούρκους να εγκαθίστανται στην Κύπρο? Τάχα μου για δουλειές?

    να έχουμε επτά Ελληνοκύπριους και πέντε Τουρκοκύπριους στην Ανώτατη Αρχή, και αν ένας Τουρκοκύπριος από τους πέντε πει όχι σε κάτι που θα προτείνει η Ελληνοκυπριακή πλευρά είτε έχει την προεδρία είτε δεν την έχει, το προτεινόμενο δεν θα γίνετε δεκτό……..
    Κάποιοι δουλεύουν για την Τουρκία? Κάποιοι είναι γιουσουφάκια?

    Χίλιες φορές διχοτόμηση από την παράδοση στην Τουρκία! Το ακούτε προδότες?

    Και από ό’ τι φαίνεται προδότες έχουμε, πατριώτες δεν έχουμε………

    Μήπως πρέπει να ανοίξει το Γουδί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση