Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

  Ποιος Έλληνας δήμαρχος είναι υποψήφιος για "Δήμαρχος του κόσμου 2016"


  Υποψήφιος για τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου 2016» είναι ένας Έλληνας.  Η τιμητική αυτή διάκριση απονέμεται κάθε δύο χρόνια από το Ίδρυμα Δημάρχων (City Mayors Foundation) για την προσφορά του εκάστοτε δημάρχου στην τοπική κοινωνία.
  Από ελληνικής πλευράς υποψήφιος είναι ο  Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός. Συγκεκριμένα, το φετινό βραβείο αφορά στους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης και η κοινωνία της οποίας ηγούνται έδειξε συμπόνια και αλληλεγγύη σε αυτούς που έψαχναν ασφάλεια και ένα καλύτερο μέλλον.
  Ο δήμαρχος Λέσβου και η τοπική κοινωνία του νησιού, βρίσκονται στους 15 επικρατέστερους υποψηφίους πιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την θετική προδιάθεση της διεθνούς κοινής γνώμης στην αλληλεγγύη της Λέσβου και την αναγνώριση ότι το νησί διαχειρίστηκε αποτελεσματικά και κυρίως με ανθρωπιά την κρίση αυτή.
  Από το 2004, όταν και ξεκίνησε ο θεσμός αυτός, το βραβείο αυτό έχει σκοπό να τιμήσει τους δημάρχους με όραμα, πάθος και ικανότητες ηγεσίες χάρη στις οποίες η πόλη τους γίνεται καθημερινά καλύτερη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ιδρύματος.
  Για να ενθαρρύνουν τις πόλεις να δεχθούν και να καλωσορίσουν πρόσφυγες αλλά και για να τιμήσουν εκείνες τις πόλεις που έχουν ήδη φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων, οι φετινές υποψηφιότητες είναι δήμαρχοι που έδειξαν αλληλεγγύη σε αυτούς που έψαχναν ασφάλεια και ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  Δήμαρχοι που είχαν το θάρρος να παλέψουν με την προκατάληψη και την ξενοφοβία, ακόμα και αν αυτό τους στερούσε τη δημοφιλία τους.
  Το Ίδρυμα Δημάρχων είναι μια διεθνής δεξαμενή σκέψης που αποτελείται από επαγγελματίες που εργάζονται για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης των πόλεων και της προώθησης των καλών πρακτικών διακυβέρνησης.
  Στόχος των μελών του είναι να προωθήσουν καινοτόμους λύσεις σε βασικά προβλήματα των πόλεων που έχουν να κάνουν με τη στέγαση, τις μεταφορές, την εκπαίδευση και την απασχόληση.
  Επίσης, μελετά τους τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες των πόλεων μπορούν να αντιμετωπίσουν περιβαλλοντικές, τεχνολογικές και κοινωνικές προκλήσεις. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα Δημάρχων δεν έχει καμία σχέση με τις πόλεις ή με άλλους οργανισμούς και δεν λαμβάνει χρηματοδότηση από χορηγίες, διαφημίσεις, εγγραφές μελών και Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ποιος Έλληνας δήμαρχος είναι υποψήφιος για "Δήμαρχος του κόσμου 2016" Rating: 5 Reviewed By: Press- gr