GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία αγοράζει 24 μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 έως το 2018

Εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ με αεροσκάφη πέμπτης γενιάς τύπου F-35 προωθεί η Άγκυρα, εξέλιξη που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Αθ...


Εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ με αεροσκάφη πέμπτης γενιάς τύπου F-35 προωθεί η Άγκυρα, εξέλιξη που προκαλεί έντονο προβληματισμό στην Αθήνα σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν το τελευταίο διάστημα, αλλά και την πρακτική των συνεχών παραβιάσεων και υπερπτήσεων από μαχητικά της γείτονος. Oπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, η Άγκυρα αποφάσισε να προμηθευτεί άλλα 24 μαχητικά F-35 της Lockheed Martin έως το 2018, καθώς έχει προηγηθεί και άλλη σχετική παραγγελία.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Φικρί Ισίκ έκανε γνωστό  ότι το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έλαβε εντολή να προμηθευτεί τα 24 αμερικανικά αεροσκάφη της Λόκχιντ Μάρτιν έως το 2018, πληροφορία η οποία διασταυρώνεται τόσο από την αμερικανική πλευρά όσο και από τη μόνιμη δομή της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας.
Αυτή η Τουρκία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα (Joint Strike Fighter), με σκοπό την αντικατάσταση των περισσοτέρων από τα αεροσκάφη τρίτης γενιάς.
Ευρύτερος στόχος της γείτονος είναι να προμηθευτεί περισσότερα από 100 F-35 συνολικά, προχωρώντας στην αντικατάσταση του στόλου των F-16. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση