GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη - Σύλληψη 24χρονου για παιδική πορνογραφία

Για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου, κατηγορείται 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύ...


Για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου, κατηγορείται 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στη διάρκεια έρευνας των ψηφιακών στοιχείων - δεδομένων, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του νεαρού και στη συνέχεια οι αστυνομικοί εντόπισαν και το σπίτι του, σε περιοχή της Θράκης.
Τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρω την ώρα που διένειμε, μέσω ίντερνετ, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε χρήστες του εξωτερικού, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.000 αρχεία με ανάλογο περιεχόμενο, 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τάμπλετ, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 σκληροί δίσκοι και 3 συσκευές αποθήκευσης USB. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για τα αδικήματα της κατοχής, προσφοράς και διάθεσης, μέσω της τεχνολογίας, των πληροφοριών και επικοινωνιών, υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Από τις αστυνομικές αρχές συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι χρήστες του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το υλικό παιδικής πορνογραφίας και να ενημερωθούν οι αλλοδαπές διωκτικές αρχές.
Με αφορμή τη σύλληψη του νεαρού, οι αστυνομικές αρχές υπενθυμίζουν ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες, ή να καταγγέλλουν παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:
   · Τηλεφωνικά: στο 11188
   · Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
   · Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
   · Μέσω twitter: @CyberAlertGR.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση