GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Οίκον" 2.528 νοικοκυριά

Εκδόθηκε σήμερα από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), η απόφαση υπαγωγής 2.528 νοικοκυριών στο Πρόγραμμα «Ε...


Εκδόθηκε σήμερα από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), η απόφαση υπαγωγής 2.528 νοικοκυριών στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», της περιόδου 2007-13. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Τουρισμού, οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το δικτυακό τόπο του ΕΤΕΑΝ (www.etean.com.gr) και θα πρέπει να προσέλθουν για την υπογραφή των συμβάσεων έως τις 15/12/2016.

Με την εξέλιξη αυτή υλοποιείται πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, και του πρώην υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, με την οποία εκταμιεύτηκαν πρόσθετοι πόροι 19,1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι προέρχονται από τα έσοδα των δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Συνολικά έχουν εξασφαλισθεί 75 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα περίπου 8.000 νέοι δικαιούχοι, οι οποίοι έμεναν εκτός ενισχύσεων λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων ήδη από το 2014.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης επισημαίνει:

«Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας είναι πολύ σημαντικές, καθώς η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο ενεργοβόρα ενεργειακά συστήματα στην Ευρώπη», καθώς και ότι «η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων καθίσταται ζωτικής σημασίας για τη χώρα, καθώς όχι μόνο αποτελεί όρο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας».

Παράλληλα, στη βάση της εμπειρίας και των συμπερασμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος, ολοκληρώνεται η επεξεργασία του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-20.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης «για το νέο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον" έχουν εξειδικευτεί 248 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ». Η πρόσκληση θα εκδοθεί σύντομα και θα αφορά ενίσχυση με επιχορήγηση και δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο για την ενεργειακή αναβάθμιση ιδιωτικών κατοικιών.

«Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας συμμετοχής, αναμένεται να ανέλθει συνολικά στα 500 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του νέου Ταμείου Υποδομών που θα ενεργοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017, σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός ακόμα αντίστοιχου προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων και δημοτικών κτιρίων», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση