Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

  Βρήκαν 32 σορούς, 9 κρανία και 1 αιχμάλωτο σε ομαδικούς τάφους


  Μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα, οι αρχές στο Μεξικό βρήκαν 17 ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Γκερέρο. Από τους τάφους ανέσυραν 32 σορούς και 9 ανθρώπινα κρανία. Η περιοχή είναι εδώ και χρόνια πεδίο σκληρών μαχών μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.
  Οι ομαδικοί τάφοι είχαν ανοιχτεί σε έναν λόφο στο χωριό Ποκαχούικο.
  «Η ανακάλυψη αυτή είναι φριχτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της πολιτείας Ρομπέρτο Άλβαρες, διευκρινίζοντας ότι οι σοροί ανήκουν σε 31 άνδρες και μία γυναίκα.
  Οι σοροί μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της πολιτείας Γκερέρο για να ταυτοποιηθούν, ανέφερε ο Άλβαρες σε ανακοίνωσή του.
  Οι σοροί βρίσκονταν σε διαφορετική κατάσταση αποσύνθεσης.
  Στην περιοχή βρήκαν επίσης έναν αιχμάλωτο, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οχήματα και ένα ψυγείο το οποίο περιείχε τέσσερα ανθρώπινα κρανία τα οποία ενδέχεται να ανήκουν σε κάποιες σορούς που έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και οι οποίες είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο χωριό Τίξτλα της πολιτείας Γκερέρο, σύμφωνα με τον Άλβαρες.
  Οι έρευνες συνεχίζονται στον λόφο αυτόν που βρίσκεται σε μια περιοχή για τον έλεγχο της οποίας αντιπαρατίθενται δύο καρτέλ ναρκωτικών, οι λος Αρντίγος και οι λος Ρόχος.
  Η πολιτεία Γκερέρο, όπου παράγεται μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και παπαρούνας που προορίζεται για τις ΗΠΑ, είναι μια από τις πολιτείες του Μεξικού που πλήττεται περισσότερο από τη διαφθορά και τη βία μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.
  «Η παπαρούνα καλλιεργείται σε πολλούς αγρούς στη Γκερέρο και η τιμή της παγκοσμίως αυξάνεται», εξαιτίας της αύξησης της χρήσης ηρωίνης στις ΗΠΑ, εξηγεί ο Άλβαρες, γεγονός που τροφοδοτεί την «ανελέητη» μάχη μεταξύ των καρτέλ.
  Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία αυτή: δέκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Ακαπούλκο, πρώην τουριστικό θέρετρο που πλέον θεωρείται πρωτεύουσα του εγκλήματος στο Μεξικό. Στην Τίξτλα εννέα σοροί ανδρών εντοπίστηκαν την Κυριακή, εκ των οποίων οι πέντε ήταν διαμελισμένες και οι άλλες τέσσερις βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια και τα πόδια.
  Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και περισσότεροι από 28.000 αγνοούνται στο Μεξικό από το 2006, οπότε οι αρχές της χώρας κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Βρήκαν 32 σορούς, 9 κρανία και 1 αιχμάλωτο σε ομαδικούς τάφους Rating: 5 Reviewed By: Press- gr