GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφορολόγητο στα 4.000 ευρώ ζητούν οι δανειστές από την Αθήνα

Ξεκινά αύριο στην Αθήνα ο δεύτερος γύρος συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και "θεσμών", με τους δανειστές να ζητούν μεταξύ άλλω...


Ξεκινά αύριο στην Αθήνα ο δεύτερος γύρος συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και "θεσμών", με τους δανειστές να ζητούν μεταξύ άλλων πολύ μεγάλη περικοπή στο αφορολόγητο όριο - προκειμένου να εξασφαλιστεί το κονδύλι για την παροχή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Real News, η τρόικα ζητεί το αφορολόγητο να μειωθεί ακόμα και στα 4.000 ευρώ, από 8.636 που είναι σήμερα, για να διευρυνθεί η φορολογική βάση. Με αυτόν τον τρόπο, εξηγεί η εφημερίδα, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος μισθωτοί και συνταξιούχοι με αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ το μήνα.

Στόχος των δανειστών είναι να εξοικονομήσουν τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τη μείωση αυτή, προκειμένου τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του ασφαλιστικού.

Εκτός από το αφορολόγητο, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με ακόμα τρία... αγκάθια στο φορολογικό. Οι δανειστές αντιδρούν στα σχέδια για την καθιέρωση πλαστικού χρήματος και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, ενώ στενεύουν τα περιθώρια και για τα τέλη κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση