GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ομπάμα, η Αθήνα και τα μυστήρια: 4 μεγάλα αινίγματα για την επίσκεψη

Εβδομάδα των Παθών περιμένει την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τους πολίτες, λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τ...


Εβδομάδα των Παθών περιμένει την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τους πολίτες, λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της καθιερωμένης πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Από σήμερα ξεκινάει η φύλαξη από το αεροδρόμιο μέχρι, το ξενοδοχείο που θα καταλύσει ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά και η σάρωση των διαδρομών που θα ακολουθήσει αλλά και τα σημεία όπου θα απευθύνει ομιλία.

Την άφιξη του πρόεδρου των ΗΠΑ συνοδεύουν ακόμη πολλά μυστήρια, προφανώς για λόγους ασφαλείας:

1) Είμαστε ώρες πριν την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα και κανείς δεν ξέρει την ώρα άφιξης.

2) Αυτό που είναι γνωστό, από πληροφορίες, είναι ότι μόλις φθάσει θα κατευθυνθεί προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενώ ακολούθως θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις και το βράδυ δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

3) Ακόμη δεν είναι επίσημο ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα μείνει στον Αστέρα. Άλλωστε μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται από σήμερα και σε ξενοδοχείο της Συγγρού.  Στο ξενοδοχείο Ιntercontinental έχει μεταφερθεί και ο ιατρικός εξοπλισμός (συσκευασμένος σε κούτες), που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και δεκάδες φιάλες αίματος, σε περίπτωση που χρειαστούν.

4) Την Τετάρτη ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Ακρόπολη και κάποιες πληροφορίες λένε ότι θα μιλήσει στο Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί. Την ίδια ημέρα θα δώσει την ομιλία του, η οποία θα περιστραφεί γύρω από την οικονομία, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο από σήμερα έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Για τις ομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα έχουν μοιραστεί ορισμένες προσκλήσεις. Όλοι θα περάσουν από έλεγχο τύπου αεροδρομίου. Την Παρασκευή έφθασαν στην Αθήνα εκατοντάδες πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλλά και τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου (ανάμεσά τους και το περίφημο «The Beast», γνωστό και ως «Θηρίο» ή «Κτήνος»).

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους

Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται να υπάρξει στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο, με την επίσκεψη Ομπάμα και την επέτειο του Πολυτεχνείου να κάνουν την κίνηση στην πόλη σχεδόν αδύνατη.

Έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας θα υπάρξουν Τρίτη και Τετάρτη λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, ενώ και την Πέμπτη θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων σε αρκετές περιοχές του κέντρου λόγω των διαδηλώσεων της επετείου του Πολυτεχνείου.

Και οι μετακινήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς θα είναι δύσκολες.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας για τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την Τρίτη 15/11, σε μετρό ΗΣΑΠ και τραμ.

Η στάση εργασίας την Τρίτη θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας ως τις 10 το πρωί.

Την Τετάρτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ΗΣΑΠ από τις 21.00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, ενώ την Παρασκευή η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση