ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

ΠΩΣ;; Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ δεν αποκλείει 4ο Μνημόνιο!

Share it:
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και τη λήξη του προγράμματος, άφησε ο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε για τα πλεονάσματα πως «ο χάρτης της πορείας τώρα είναι το μνημόνιο. Μετά το 2018 δεν είμαστε εντός προγράμματος και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε».

Όσον αφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι στα εργασιακά «χρειάζονται κάποιες μεταρρυθμίσεις εντός του προγράμματος. Η Κομισιόν είναι προσηλωμένη στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Η αγορά εργασίας πρέπει να είναι ευέλικτη, αλλά και οι εργαζόμενοι να έχουν διαπραγματευτική ισχύ. Χρειάζεται ο κοινωνικός διάλογος, που αυτό σημαίνει συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε, ωστόσο, ότι αποτελεί προϋπόθεση μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) αυτήν την εβδομάδα (πριν από το Eurogroup της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου) με όλους τους θεσμούς, προκειμένου στη συνέχεια και οι εταίροι να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος.

«Εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να καταλήξουμε σε συνολική συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, πριν από το τέλος του 2016», δήλωσε.

Αποσαφήνισε, επίσης, ότι το staff level agreement πρέπει να συμπεριλαμβάνει το ΔΝΤ. «Δεν υπάρχουν στεγανά ούτε διαχωρισμοί. Αυτό είναι απολύτως σαφές. Δεν θα υπάρξει ούτε ρήγμα, ούτε διαχωρισμός. Δεν ξεχωρίζω το ΔΝΤ από την Ευρώπη και πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες της Γερμανίας. Το ΔΝΤ είναι πολύ σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα και τους πιστωτές. Είναι η ασφάλεια, το ενέχυρο», επεσήμανε ο κ. Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς, εάν η συμμετοχή του ΔΝΤ σημαίνει τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, όπως ζητεί το Ταμείο, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε: «Αυτά που προβλέπονται. Τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από αυτά που προβλέπονται στο μνημόνιο».

Σε άλλη ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο και 4ου προγράμματος, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε πως «δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο ενός 4ου προγράμματος. Είμαστε στο 3ο και είναι ήδη πάρα πολύ. Θέλουμε να τελειώσει το πρόγραμμα για να βγούμε από αυτό. Δεν μπορώ να το αποκλείσω (σ.σ. το 4ο πρόγραμμα), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που θέλουμε».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις για την ορθή πορεία της χώρας:

1) Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικών ομάδων.

2) Όλοι να συμβάλλουν σε ό,τι τους αναλογεί. Η Ελλάδα να γίνει το θετικό παράδειγμα στη συλλογή των φόρων και στη δίκαιη κατανομή τους.

3) Όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ενστερνισθούν τις μεταρρυθμίσεις.

4) Η χώρα, λόγω και της γεωπολιτικής θέσης της, να είναι ενεργός πρωταγωνιστής στη χάραξη του μέλλοντός της.

Ερωτηθείς εάν η Κομισιόν ανησυχεί για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, είπε ότι «δεν ασχολούμαστε με την πολιτική στην Ελλάδα. Υπάρχει νόμιμη κυβέρνηση με πλειοψηφία. Εναπόκειται στα πολιτικά κόμματα να ασχοληθούν με αυτά και στον ελληνικό λαό να αποφασίσει για τα υπόλοιπα. Για εμάς ένα πράγμα έχει σημασία: η σταθερότητα της χώρας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρεί».

Τέλος, σε ερώτηση εάν συμφωνεί με την πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για χαλάρωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα προκειμένου να μειωθεί η φορολογία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε ότι «οι φορολογικοί συντελεστές ήταν και παραμένουν αρμοδιότητα της κυβέρνησης».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Share it:
Reactions:

Οικονομία

Πολιτική

Πρώτη Σελίδα

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

 1. Δεν υπαρχή καμία ελπίδα, αλλά δεν χρειάζεται και κανένα έλεος για αυτές τις περιπτώσεις.
  Κανένα απολύτως. Ζουν ανάμεσά μας. Φ-Α-Σ-Ι-Σ-Τ-Ε-Σ ΚΑΙ Ν-Α-Ζ-Ι..μεταλλάσσονται...

  Άλλα δεν φταίνε αυτοί έχομε και τους ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ φασίστες ..ΘΥΜΆΜΑΙ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε που έλεγαν οι άσχετοι.. Η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Η/Υ.
  ή, πιο... "επιστημονικά": Πρωτογένεια της ελληνικής γλώσσας, εκατομμύρια λέξεις, μαθηματική δομή, κατάλληλη για υπολογιστές...Απορώ, πως δεν του έκατσε σφαλιάρα ο υπολογιστής του, την ώρα που έγραφε αυτό το πράγμα...
  ---------
  Οι υπολογιστές που υπάρχουν σήμερα , την μονή γλώσσα που διαβάζουν, είναι αυτή της μηχανής εκτός την κβαντικής ... Δυαδική.. Μηδέν και Ένα (0 / 1). Αυτή είναι και έτσι ορίζεται, η μορφή ψηφιακής πληροφορίας που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές....Αυτή και ΜΟΝΟ αυτή...

  Κάθε "0" ή "1" ονομάζεται bit... Η λέξη bit είναι σύντμηση των λέξεων binary digit (δυαδικό ψηφίο)... Ο χαρακτηρισμός "δυαδικό" προέρχεται από το δυαδικό σύστημα αρίθμησης... Το bit αποτελεί μονάδα μέτρησης... Μια ομάδα αποτελούμενη από οκτώ bits ονομάζεται byte (ή ψηφιομάδα)....

  Η μικρότερη ποσότητα πληροφορίας που μπορούμε να δείτε εσείς στον υπολογιστή καταλαμβάνει ένα byte μνήμης.... Αφού κάθε bit μπορεί να πάρει 2 διαφορετικές τιμές (0 ή 1), κάθε byte που αποτελείται από 8 bits μπορεί πάρει 28=256 διαφορετικές τιμές....

  Η ποσότητα πληροφορίας του ενός byte είναι πολύ μικρή και συνεπώς χρησιμοποιούμε κάποια πολλαπλάσια της ποσότητας αυτής....

  Έτσι, για παράδειγμα, αν εμείς πούμε στον υπολογιστή να προσθέσει τους αριθμούς 181 και 207, η εντολή μπορεί να είναι:01101001 00110100 10110101 11001101

  Uros

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση