Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

  Ο καρκίνος θα σκοτώνει 5,5 εκατομμύρια γυναίκες κάθε χρόνο


  Κάθε χρόνο, μέχρι το 2030, ο καρκίνος θα σκοτώνει 5,5 εκατομμύριο γυναίκες. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 60% σε σχέση με το 2012.
  Οι ζοφερές προβλέψεις δημοσιεύονται σε έκθεση της Αμερικανικής Καρκινολογικής Εταιρίας η οποία δημοσιοποιήθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο για τον καρκίνο που διεξάγεται στο Παρίσι έως την Πέμπτη.
  Η αύξηση των προσπαθειών για την εκπαίδευση και την πρόληψη είναι απαραίτητες προκειμένου να χαλιναγωγηθεί αυτή η μάστιγα που οδήγησε στον θάνατο 3,5 εκατομμύρια γυναίκες το 2012 (και σε περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια θανάτους συνολικά), στην πλειονότητά τους σε αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με την έκθεση.
  "Η βαρύτητα του καρκίνου αυξάνεται στις χώρες με χαμηλό και μέσο εισόδημα λόγω της γήρανσης και της αύξησης του πληθυσμού", ανέφερε η Σάλι Κόουαλ, της Αμερικανικής Καρκινολογικής Εταιρίας (ACS) που πραγματοποίησε αυτή την έρευνα με την υποστήριξη του γερμανικού φαρμακευτικού εργαστηρίου Merck KGaA.
  Η αύξηση αυτή αποδίδεται επίσης στην "αύξηση της συχνότητας των παραγόντων κινδύνου για καρκίνο που είναι γνωστό ότι συνδέονται με την ταχεία οικονομική μετάβαση όπως η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, καθώς και με παράγοντες που σχετίζονται με την αναπαραγωγή", όπως για παράδειγμα η απόκτηση του πρώτου παιδιού σε μεγάλη ηλικία, ένας από τους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του στήθους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο καρκίνος θα σκοτώνει 5,5 εκατομμύρια γυναίκες κάθε χρόνο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr