GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκοτώθηκε 56χρονος μεταλλωρύχος - Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι της στοάς

Βράχος καταπλάκωσε 56χρονο μεταλλωρύχο σε στοά στον Ελαιώνα της Άμφισσας,όταν αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στο μηχάνημα που οδηγούσε ο ά...


Βράχος καταπλάκωσε 56χρονο μεταλλωρύχο σε στοά στον Ελαιώνα της Άμφισσας,όταν αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στο μηχάνημα που οδηγούσε ο άτυχος εργάτης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, κατά τη διάρκεια της μεταφορά του 56χρονου στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Μετά το δυστύχημα συνελήφθησαν ο εργολάβος, ο μηχανικός-μεταλλειολόγος και ο εργοδηγός, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι στο συγκεκριμένο σημείο της στοάς «δεν είχε προηγηθεί μηχανικό ξεσκάρωμα» και αποδίδει ευθύνες προς όλες τις πλευρές, καθώς διαπιστώνει ότι έχει εγκαταλειφθεί, για λόγους κόστους. «Η εγκατάλειψη της μεθόδου του μηχανικού ξεσκαρώματος είναι γνωστή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, παρ' όλα αυτά δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργατών», σημειώνει.
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση