GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσουνάμι από ισχυρό σεισμό 7,5 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

Τσουνάμι «χτύπησε» τη βορειοανατολική ακτή του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη χώρα. Η υπη...


Τσουνάμι «χτύπησε» τη βορειοανατολική ακτή του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη χώρα. Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Νέας Ζηλανδίας είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους κατά μήκος ολόκληρης της ανατολικής ακτής της χώρας να καταφύγουν σε υψηλότερα εδάφη.

Η Άννα Κάιζερ, σεισμολόγος της GNS Science, ανακοίνωσε πως τσουνάμι ύψους ενός μέτρου καταγράφηκε στην περιφέρεια του Βόρειου Καντέρμπουρι στο Νότιο Νησί.

Η Geonet, η σεισμολογική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας, αναθεώρησε από την πλευρά της προς τα πάνω το μέγεθος του σεισμού, σε 7,5 βαθμούς από τους 6,6 που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Η δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Νέας Ζηλανδίας. Έχουν αναφερθεί μερικοί τραυματισμοί, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

«Ολόκληρο το σπίτι κουνήθηκε σαν φίδι και μερικά πράγματα έσπασαν, το ηλεκτρικό κόπηκε», δήλωσε στον Radio New Zealand από την κατοικία της στην Τακάκα, κοντά στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού, μια γυναίκα που είπε ότι ονομάζεται Ελίζαμπεθ.

Ο Κρις Χιλ, πυροσβέστης στο Τσέβιοτ, μια παραλιακή πόλη κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, είπε πως αξιωματούχοι πηγαίνουν πόρτα με πόρτα και απομακρύνουν τους κατοίκους.

«Όλοι φαίνονται εντάξει εδώ», είπε στον ραδιοσταθμό RNZ. «Υπάρχουν πολλά συντρίμμια σε σπίτια, όμως σ' αυτό το στάδιο δεν φαίνεται να έχει συμβεί κάτι πολύ κακό».

Κάτοικοι στο Ουέλινγκτον είπαν πως υαλοπίνακες έσπασαν και έπεσαν από κτίρια στον δρόμο ενώ ξενοδοχεία και συγκροτήματα διαμερισμάτων εκκενώθηκαν.

Ο Ρίτσαρντ Μακλίν, εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Ουέλινγκτον, δήλωσε πως κάτοικοι απομακρύνονται από τα νότια παραλιακά προάστια της πόλης εξαιτίας της απειλής για τσουνάμι και υπάρχουν πληροφορίες για δομικές ζημιές σε αρκετά κτίρια.

«Έχουμε πληροφορίες για σπασμένους υδραγωγούς ενώ πάρα πολλά αντικείμενα έχουν πέσει από γραφεία και ράφια», είπε στον RNZ.

Δρόμοι στο Νότιο Νησί έχουν κλείσει και έχουν αναφερθεί ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Σειρά μετασεισμικών δονήσεων καταγράφεται στη χώρα, μερικές από τις οποίες φθάνουν σε μέγεθος τους 6,1 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση